StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPredsjednica Grabar-Kitarović o vrućoj temi

Zabrana pobačaja ništa ne rješava, treba više ulagati u edukaciju mladih

2. ožujka 2017. - 22:23

Predsjednica Republike Kolionda Grabar Kitarović rekla je u četvrtak u Požegi, u povodu odluke Ustavnoga suda koji je odbacio prijedlog da se neustavnim proglasi zakon koji regulira pravo na pobačaj, kako je njezin stav da se zabranom pobačaja ne rješava ništa i da treba uložiti puno više u edukaciju.

"Moj stav je da se zabranom pobačaja ne rješava ništa. Samo se gomilaju novi problemi. Mislim da treba uložiti puno više u edukaciju kako mladih ljudi tako i drugih koji ulaze u spolne odnose", rekla je presjednica Grabar Kitarović odgovarajući na pitanja novinara nakon posjeta Općoj županijskoj Bolnici u Požegi. Smatra da treba više uložiti i u rješavanja pitanja posvojenja, da treba olakšati postupak posvajanja, pomoći ženama koje ne žele ili ne mogu zadržati dijete, te da treba mijenjati i društvenu klimu koja je vrlo negativna prema djeci rođenoj izvan braka.

Na traženje novinara da komentira tvrdnje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu ne postoji i da su predsjedničini istupi pretjerani, rekla je kako podaci pokazuju da problem postoji i da se zna i odakle dolazi.
 

27. travanj 2024 01:05