StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNade još ima

Za nestalim pomorcima traga se s pet satelita, popodne stižu nove snimke. Do sada skupljeno preko 75.000 eura za privatnu potragu, a najviše novca prikupili učenici i djelatnici jedne šibenske škole

11. listopada 2019. - 16:02

Danas je već 15. dan od havarije broda Bourbon Rhodea, od novih satelitskih snimki, izgleda, nema koristi, ali dok svi relevantni stručnjaci tvrde da su nestali pomorci sigurno živi pod uvjetom da su na splavi (a tri nepotopive splavi s potonulog broda nisu nađene!), potraga ne smije stati.

Prijatelji šibenskog kapetana Dina Miškića, jednog od sedam preostalih pomoraca za kojima se traga (prema dostupnim podacima, jer službeno još ništa ne znamo, među onima za kojima se traga je još petero Ukrajinaca i jedan Filipinac-Edwin Furog) najviše strahuju od toga da se potraga zaustavi ili reducira, pa se apelira i dalje da se uplaćuju donacije.

Podsjetimo, u tijeku je humanitarna kampanja na platformi Go Get Funding pod nazivom "Help us find Bourbon Rhode Crew lost in the Atlantic". Pokrenuli su je Dinovi prijatelji i obitelj, frustrirani činjenicom da je službena potraga za nestalima tri dana bila obustavljena i ograničena na samo jedan brod Alp Striker.

- Čvrsto vjerujemo da će se Dino i njegova posada naći! U tom ćemo slučaju sva sredstva proslijediti obiteljima pomoraca čiji su životi izgubljeni u nesreći Bourbon Rhode- poručili su inicijatori akcije.

Do sada je skupljeno nešto više od 75.000 eura od planiranih 300.000, a svoj novčani prilog je dalo skoro 3000 ljudi. Neki su sudjelovali s minimalnim iznosom od jednog eura, ali bilo je i pojedinaca koji su, čak i anonimno, uplaćivali i po par stotina eura za privatnu potragu, bude li nužna.

U moru donatora posebno se ističe ona u iznosu od 1034 eura, ne samo zato što je najveća po iznosu, nego i zato jer je stigla od učenika i djelatnika šibenske Osnovne škole Meterize.

Sve ove donacije i poruke ohrabrenja jasno svjedoče da ljudi vjeruju da posada Bourbona čeka da ih se nađe.

Inače, u potrazi za nestalim pomorcima pomaže i pet satelita, a nove snimke očekuju se u petak poslijepodne.

20. travanj 2024 02:25