StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsvjetski poznata škola

Yamaha Music School u Šibeniku oduševila prve polaznike glazbenih programa i najavila novu školsku godinu

Piše Promo
14. srpnja 2023. - 10:00

Svjetski poznata glazbena škola Yamaha Music School ovog je proljeća započela s radom u Šibeniku, gdje je svega nekoliko mjeseci opuštenim i zabavnim pristupom glazbenom obrazovanju oduševila brojne polaznike glazbenih programa svih generacija.

Ovu glazbenu školu koja osim u Šibeniku također djeluje u još pet hrvatskih gradova - Zagrebu, Zadru, Rijeci, Čakovcu i Osijeku, kao i online, odlikuju licencirani mentori, moderni strukturirani programi, vrhunski instrumenti i glazbena oprema. Škola u kojoj je glazba igra i zabava, mjesto je na kojem se uživa u učenju, isprobavanju, vježbanju i istraživanju glazbe, instrumenata i pjevanja, baš kako i sam slogan kaže - Let’s play! Zato ni ne čudi kad njihovi polaznici kažu kako nakon ljetnih praznika jedva čekaju početak nastave za koji su već osigurali svoja mjesta. Nakon prostora u HNK, Yamaha Music School smjestila se na novoj lokaciji, na Crnici, Ivana Meštrovića 20, gdje ju možete pronaći od jeseni.

Velika prednost Yamaha Music School zasigurno je široka ponuda glazbenih programa i mogućnost isprobavanja svih instrumenata, kako bi polaznici iz prve ruke isprobali i na temelju iskustva odlučili koji program žele upisati. Osim učenja modernih i klasičnih instrumenata, po strukturiranom kurikulumu poput bubnjeva, svih vrsti gitara, klavira, klavijatura, violine, saksofona, flaute i pjevanja, učit će oni od osam godina, mladi i odrasli bez gornje granice, dok djeca već od 1.5 godina zajedno sa svojim roditeljima mogu upoznavati glazbu od najranije dobi kroz omiljene dječje programe Hobby,zatim Music Parade (4-6 godina) i Music Adventure (6-8 godina). 

Osim grupnih programa Yamaha Music School pruža mogućnost održavanja individualnih satova glazbenih poduka instrumenata i pjevanja i to za sve generacije - jer za glazbu nikad nije kasno, tako je razmišljala i Sanja kad je upisivala YMS.

Oduševljena sam YMSom i jedva sam dočekala da se otvori u Šibeniku. Htjela sam naučiti svirati neki instrument - gitaru ili klavir. Trebala mi je škola, jer mi taj sistem učenja paše. Klasična glazbena škola nije dolazila u obzir, jer sam prestara za njih. Ali mi je zato YMS idealna! Škola je, al drukčija, prilagodljivija. Mentori su mi pomogli da odlučim koji instrument mi više odgovara i pogodili su - klavirom sam oduševljena. Moj učitelj Filip Knežević je divan. Uči se kombinirano i glazbena pismenost i sviranje instrumenta, tako da je sve zanimljivo. Nema onih mogućih dosadnih satova solfeggia.  Napredovati se može stvarno brzo, ako se redovito vježba.  Nakon samo 6 odrađenih sati u školi, mogu uživati u sviranju. A to je predobro! Ja uživam. 

Martina, mama polaznika Hobby programa iz Šibenika, ističe vrijednost toga da ima mogućnost pohađati nastavu zajedno sa svojim sinom Brunom i tako biti prisutna i uključena sto posto kao roditelj, te kroz svaki održani sat naučiti nešto o svom djetetu, promatrati napredak iz sata u sat i to ne samo vlastitog djeteta nego i ostale djece u grupi.

Moje dijete je sretno što pohađa Yamaha školu i to mi je dovoljan razlog za nastavak ovog prekrasnog glazbenog putovanja. Značaj otvaranja YMS u Šibeniku je jako velik. Do otvaranja, djeca (ali i odrasli) nisu imali priliku učiti i pohađati glazbu na jedan opušteni način. Osobno sam, kao dijete prvi put, a poslije kao tinejdžer, pohađala glazbenu školu, tj.  pokušala, ali mi pristup predavača i forma klasične škole nikako nije odgovarala. Sve je bilo nekako usiljeno i strogo što djecu i mlade koji vole glazbu tjera od nje same. Upravo zato drago mi je da škola i mentori poput naše voditeljice programa Ivane,  ulažu puno truda i razumijevanja u njihov razvoj.

Novim izazovima iduće godine veseli se i Zorana iz YMS Šibenik.

Moj prvi susret s gitarom bio je prije dva mjeseca i ja sam prezadovoljna sa svim onim što smo zajedno uspjeli naučiti. Način na koji profesor radi s nama je odličan i sat mi proleti u trenu.

Osim grupnih i individualnih programa Hobby, Music Parade, Music Adventure i Popular music courses, Yamaha Music School glazbeno učenje može se nadograditi i online platformom koja spaja najbolje od Yamaha Music School i Rock School London (RSL) kroz digitalno sučelje aplikacije za napredno učenje dostupne na bilo kojem pametnom uređaju, kroz koju mentori prate svoje polaznike. Suradnja s RSL Awards također je u Hrvatsku dovela mogućnost pripreme i polaganja ispita međunarodno priznatih RSL certifikata, kao i dva nova programa s kojim se započinje od jeseni - Glazbenu produkciju, koju će voditi poznati producent Zvonimir Dusper - Dus, te program Skladanje i produkcija za medije, kojeg će voditi Silvestar Knežević.

Upisi u Yamaha Music School Šibenik za školsku godinu 2023./24. su u tijeku, a brojni polaznici već su osigurali svoja mjesta. Pridružite im se, predbilježite se i rezervirajte i vi svoje mjesto za željeni program još danas. 

image

Svjetski poznata glazbena škola opet u Šibeniku

image

Svjetski poznata glazbena škola opet u Šibeniku

image

Svjetski poznata glazbena škola opet u Šibeniku

image

Svjetski poznata glazbena škola opet u Šibeniku

 

 

02. svibanj 2024 00:09