StoryEditor
Hrvatska i svijetuoči dana sjećanja

Vučićev izaslanik kleknuo ispred spomenika na Ovčari: ‘Izražam veliko žaljenje zbog svega onoga što se dogodilo ovome gradu‘

Piše Hina
17. studenog 2020. - 15:21
Veran MatićSNV/Facebook

Posebni izaslanik srbijanskog predsjednika Veran Matić u Vukovar je došao, kako je rekao, s namjerom da izrazi poštovanje prema žrtvama, a iz tog razloga će biti i sutra u vukovarskoj Koloni sjećanja.

"Mislim da je jako važno da imamo poštovanje prema žrtvama i solidarnost s obiteljima žrtava", rekao je istaknuvši kako mu je stalo da se pronađe svaka nestala osoba. Ocijenio je kako "ovakve zajedničke komemoracije" samo mogu pomoći u pronalaženju nestalih osoba.

"Izražam veliko žaljenje zbog svega onoga što se dogodilo ovome gradu i građanima ovoga grada tijekom ratnih godina" rekao je Matić koji je nakon što je na Ovčari položilo vijenac kleknuo ispred spomen obilježja te se pomolio.

U sastavu izaslanstva SNV-a, osim  Milorada Pupovca te potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i posebnog izaslanika predsjednika Republike Srbije Verana Matića bila je i članica udruženja "Protiv zaborava" Radojka Mršić.

Izalslanstvo je na obali Dunava bacilo vijenac u rijeku, a potom je vijenac položen i kod spomen obilježja na Ovčari dok su u crkvi sv. Nikolaja u središtu Vukovara zapaljene svijeće.

item - id = 1058284
related id = 0 -> 1128993
related id = 1 -> 1128301
27. rujan 2021 20:39