StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetprvi čovjek srbije

Vučić komentirao Zekanovićeve izjave: ‘Polaganje cvijeta je orgijanje?! Nek si ti zdrav 100 godina, Hrvoje...‘

Piše Šibenski.hr
8. listopada 2022. - 12:47

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se obratio javnosti, a govorio je o stanju u zemlji, o odnosu prema Kosovu, o gradnji naftovoda, o cijeni energenata...

Na kraju obraćanja novinari su predsjedniku Srbije postavljali pitanja. Novinarka Pinka pitala je o izjavama hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića. 

Zekanović je jučer komentirao naslovnice medija u Srbiji koji su žestoko pisali o Hrvatskoj nakon što je objavljeno da Srbija više neće dobivati rusku naftu preko naftovoda u Hrvatskoj. Zekanović je rekao da premijer Plenković vodi suverenističku politiku te da je to bitno.

"Bitno je i ono što je napravio prije par mjeseci kad je Vučić htio orgijati po Jasenovcu pa mu je rekao ‘šišaj, rođo‘. Ovo što mu je sada napravio, jasno mu je rekao da ruska nafta preko Jadranskog naftovoda neće ići i točka. Vulin ima sličnu i još goru retoriku i Brnabić ima sličnu i još goru retoriku. Meni je jako drago što se Plenković postavio na suverenistički način. Ne može Srbija sjediti na dva stolca", rekao je Zekanović.

"Zekanović je rekao da je Plenković spriječio vaše orgijanje u Jasenovcu, a Plenković danas nastavlja s ucjenama. Može se pročitati da ste vi smiješni denacifikator Balkana i da Srbima nudite gorivo tako da - ako nema nafte, ima mržnje prema Hrvatima. Kako to komentirate?" pitala je novinarka Vučića.

"Podsvijest i autosugestija su čudo. Mogli bi oni bez svake nafte, ali bez mržnje prema Srbiji i Vučiću teško. Pokažite mi jedan dan kad u Hrvatskoj nije objavljen tekst protiv nas. Ne moraju brinuti, imat će Srbija nafte. Problem je cvijet. Jesmo mi njima zabranili negdje da dođu?

Problem je u cvijetu, to se zove orgijanje. Ja sam mislio da je orgijanje nešto drugo. Ali da netko položi cvijet mučenicima, da je to orgijanje? Nek si ti zdrav 100 godina, Hrvoje", rekao je Vučić.

25. travanj 2024 11:45