StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetReakcija na feštu

Vrhovni sud o druženju splitskih sudaca u Kerumovoj konobi ‘Pršut‘: ‘Ovo je potpuno neprimjereno. Moraju voditi računa o ponašanju i izvan sudnice‘

Piše šibenski.hr
5. veljače 2021. - 08:39

Vrhovni sud Republike Hrvatske oglasio se povodom druženja nekolicine splitskih sudaca koji su se okupili u Kerumovoj konobi ‘Pršut‘ kako bi proslavili rođendan bivšeg nogometaša Ivice Mornara i prozvao njihovo ponašanje kao potpuno neprimjereno, prenosi Jutarnji.

- Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačne etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost - napomenuo je sudac Željko Pajalić, glasnogovornik Vrhovnog suda u priopćenju naslovljenom 'Neprimjereno ponašanja sudaca izvan sudnice' pa dodao:

-  Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodesku sudačke etike.

Podsjetimo, pet utjecajnih splitskih sudaca, među kojima predsjednici dvaju sudova, u subotu 23. siječnja su besplatno jeli i pili kod Željka Keruma u njegovoj konobi 'Pršut' u Kaštelima.

Dok još uvijek traju epidemiološke mjere s preporukama da se izbjegava okupljanje većeg broja osoba u zatvorenome, a ugostiteljima je zabranjen rad, u Kerumovu prostoru za druženje s prijateljima bili su, saznaje Index, Bruno Klein, predsjednik Županijskog suda u Splitu, Silvio Čović, predsjednik Upravnog suda u Splitu, Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Miho Mratović, sudac Županijskog suda i Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu.

Osim sudaca i domaćina, tu je bio i Ivica Mornar, bivši Hajdukov nogometaš, koji je slavio rođendan te još nekoliko uzvanika.

19. travanj 2024 18:31