StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdobro pogledajte

Vozite li ovaj automobil? Brzo na servis, proizvođač upozorava na opasan kvar, samo u Hrvatskoj ih ima nekoliko stotina

Piše Vijesti SD
1. studenog 2023. - 09:37

Poznati proizvođač automobila izvijestio je ovlaštene distributere o tehničkom problemu koji se pojavio kod vozila koja su proizvedena ove godine, piše Danica

Riječ je o popularnom automobilu Fiat 500, a upozorenje se odnosi na vozila proizvedena od 4. travnja do 27. rujna ove godine. Obavijest je stigla putem ovlaštenog trgovca i do vlasnika tih automobila u Hrvatskoj.

image

Automobil Fiat 500 hybrid, ilustracija

Joško Šupić/Cropix

Problem je, naime, kuglasti zglob između poprečne kontrolne ruke i opružne opruge ovjesa prednjeg kotača, koji bi se mogao odvojiti. Zato se vlasnici vozila hitno trebaju obratiti trgovcu kod kojeg su kupili taj automobil.

Problem s kuglastim zglobom, kako tumače automehaničari, može dovesti do labavog, odnosno nepreciznog upravljanja, ali i teškoća u kontroli automobila pri većim brzinama.

Prema neslužbenim informacijama, u Hrvatskoj je u tom spornom razdoblju (od travnja do rujna ove godine) prodano nekoliko stotina automobila Fiat 500.

Inače, ovlašteni distributer i zastupnik poznatog talijanskog proizvođača automobila u Hrvatskoj je tvrtka Autocommerce koja je prva dobila obavijest o mogućim problemima s Fiatom 500.

28. travanj 2024 13:55