StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNA SNAZI OD SUTRA

Vlada objavila nove, značajno niže, cijene goriva: obratio se i ministar Filipović

Piše Sanja Žordić/JL
25. srpnja 2022. - 11:34

Kako je u nedjelju najavljeno, Vlada je na telefonskoj sjednici raspravljala o pojeftinjenju cijena goriva.

Nove cijene vrijede od sutra.

Tako će cijena litre eurosupera 95 od sutra biti 12,03 kune. Litra dizela pala je ispod 13 kuna, na 12,89 kuna po litri. Plavi dizel je na 9,25 kuna po litri, javlja N1.

Prije dva tjedna Vlada je fiksirala cijene naftnih derivata. Litra osnovnog eurodizela prodaje se po 13,43 kuna za litru, a cijena osnovnog benzina eurosuper 95 je 13,02 kuna po litri. Cijena plavog dizela prodaje se za 9,45 kuna po litri.

Ministar gospodarstva Davor Filipović sazvao je konferenciju za novinare na kojoj će detaljnije govoriti o novim cijenama goriva, ali i energetskoj krizi.

Filipović je rekao kako su pred nama brojni izazovi, ali da će Vlada činiti sve da se zaštiti standard građana i gospodarstvo.

- Bez mjera Vlade RH, dizel bi bio 15,24 kuna, benzin 13,96, a plavi dizel 10,15 kuna, rekao je Filipović.

Trgovačka marža će ostati 65 lipa kao što je bila i do sada.

Rekao je i da sutra ide na sastanak ministara EU-a. Novinari su ga pitali i o razilaženjima oko smjernica EU-a.

- Detaljno smo analizirali smjernice i razgovarali smo sa svim članovima kriznog tima. Sutra ćemo aktivno sudjelovati u diskusiji i nadam se da ćemo doći do kompromisa, rekao je Filipović.

Novinari su ga pitali o mjerama koje bi trebale ublažiti inflaciju.

- O detaljima vam danas neću govoriti, ali paket se razrađuje. Nitko ne zna što će se događati u budućnosti, rekao je Filipović i naveo kako je Vlada reagirala u covid krizi kako bi zaštitila građane i gospodarstvo pa će to učiniti i sada.

18. srpanj 2024 09:36