StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetbez pirotehnike

Veliki trgovački lanac više neće prodavati vrlo popularne proizvode, doznajemo zbog čega su se odlučili na takav potez

Piše Šibenski.hr
1. prosinca 2022. - 14:04

Trgovački lanac "Tommy" povukao je neuobičajen potez i objavio da u svojem prodajnom asortimanu više neće imati vrlo popularne artikle, posebice u ovo (pred)blagdansko vrijeme.

Kako doznajemo, riječ je o - pirotehničkim sredstvima. Trgovanje pojedinim kategorijama tih proizvoda dopušteno je u određenim dijelovima godine, najčešće uoči i tijekom prosinačko-siječanjskih blagdana, što je zakonski regulirano.

- Iako imamo pravo i mogućnost prodaje pirotehničkih sredstava, ove smo godine, kao odgovorna kompanija, odlučili da u prodajnom asortimanu uopće nećemo nuditi takvu vrstu proizvoda, niti će takve proizvode biti moguće kupiti u "Tommyju".

image
Boris Kovačev/Ilustracija/Cropix

Želimo na ovaj način dati svoj doprinos očuvanju zdravlja ljudi, kao i zaštiti životinja od neželjenih posljedica koje nastaju korištenjem pirotehnike. Svojim primjerom želimo pokazati cjelokupnoj javnosti da korištenje pirotehničkih sredstava donosi velike rizike i često uzroči štetne posljedice za ljude, životinje i okoliš - objavili su iz vodećeg dalmatinskog trgovačkog lanca.

18. travanj 2024 23:57