StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetinflacija udara

Veliki proizvođač kozmetike podnio zahtjev za stečaj: potrošači se pitaju što će biti s poznatim brendom za njegu

Piše Šibenski.hr
15. svibnja 2023. - 08:55

Niz stečajeva velikih tvrtki u Njemačkoj ne prestaje. Sada je i njemački proizvođač kozmetike morao pokrenuti stečajni postupak. Portfelj proizvođača uključuje međunarodno poznatu marku za njegu.

Financijske poteškoće više nisu bile podnošljive za proizvođača kozmetike Rudolf Dankwardt GmbH iz Norderstedta (savezna zemlja Schleswig-Holstein). Tvrtka je krajem travnja podnijela zahtjev za stečaj, pišu njemački mediji, a prenosi Fenix magazin.

Dankwardt proizvodi šampone, dezodoranse, vodice za ispiranje usta, kreme za sunčanje za razne robne marke i privatne robne marke. Također su proizvodili proizvode za njegu poznate marke Sebamed.

Sebapharma je ranije ove godine kupila dijelove tvornice Dankwardt kako bi osigurala buduću proizvodnju proizvoda Sebamed u Njemačkoj. Još uvijek nije jasno kako će se nastaviti proizvodnja Sebamedovih proizvoda.

Proizvodnja Sebameda još uvijek je osigurana

Nedavno je proizvođač kozmetike također proizvodio proizvode za grupu Beiersdorf, koja stoji iza marke Nivea. Međutim, Beiersdorf se okrenuo novom proizvodnom pogonu u Leipzigu.

Potrošači koji redovito kupuju Sebamed proizvode ne trebaju brinuti o mogućim zastojima u proizvodnji i nestašici. Radovi u proizvodnim pogonima za sada će se nastaviti. Osim toga, Sebapharma ima neovisnu proizvodnju u vlastitim tvornicama.

Kao dio stečajnog postupka, Dankwardt sada traži nove investitore za svoje dvije tvornice u Norderstedtu i Lübtheenu. Kako pišu njemački mediji, za 450 zaposlenika osigurana je plaća za sljedeća tri mjeseca.

Unatoč financijskim poteškoćama, stečajni upravitelj kaže kako situacija nije nepovoljna, jer Dankwardt ima dosta narudžbi. Stečaji trenutno pogađaju sve više tvrtki u Njemačkoj, prvenstveno u tekstilnoj industriji.

20. travanj 2024 01:27