StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDan žalosti

Velika tuga nakon strašne pogibije zaposlenica osnovne škole: 'Pola' Sarajeva došlo na oproštaj, županijska ministrica jecala

16. travnja 2019. - 23:45

Tri zaposlenice osnovne škole "Kovačići" u Sarajevu, koje su tragično stradale potkraj prošlog tjedna kada su se vraćale sa sprovoda kolegice, pokopane su u utorak na sarajevskom gradskom groblju Vlakovo, a prije toga na komemoraciji od njih su se oprostili njihovi kolege i učenici.

Tisuće prijatelja, suradnika, učenika i njihovih roditelja došli su na groblje kako bi se u tišini i molitvi oprostili od učiteljice Lejle Sadiković (48), bivše ravnateljice Almine Ćorović (70) i higijeničarke Mine Kadrić (56).

Zajedno s njima smrtno je stradala i pedagoginja Merima Balkić (42), a ona je pokopana u u ponedjeljak u rodnoj Bosanskoj Krupi.

Sve one bile su u vozilu koje je 12. travnja skliznulo s ceste između Sarajeva i Pala i potom upalo u duboki kanjon Miljacke. Spasilačkim timovima trebalo je više od pet sati da po nepristupačnom terenu dođu do njihovih tijela.

Nesreća se dogodila kada su se vraćale sa sprovoda nekadašnje kolegice Vasilije Veljković, cijenjene defektologinje koja je godinama radila i s djecom u školi "Kovačići".

Na tom je sprovodu zajedno s desecima drugih kolega bila i županijska ministrica obrazovanja Zineta Bogunić koja se vratila drugim automobilom. Ona na komemoraciji nije mogla sakriti tugu govoreći o tom zadnjem susretu.

"Ostali su tuga i bol, ali i ponos što smo vas imali", kazala je Bogunić.

U cijeloj Federaciji BiH zbog ove tragedije 16. travnja proglašen je danom žalosti.

27. rujan 2023 07:56