StoryEditor

Velika prehrambena kompanija vara kupce! Podignuta tužba zbog prevare potrošača, izvorska voda uopće nije s izvora....

Piše novac.hr
30. ožujka 2019. - 13:22

Prehrambeni div Nestle morat će pred sudom braniti svoj brend Poland Spring vode jer je protiv njih podignuta tužba u kojoj stoji kako su prevarili potrošače brendirajući proizvod kao prirodnu izvorsku vodu, dok je zapravo riječ o običnoj podzemnoj vodi, prenosi Guardian.

Prema toj tužbi, kupce iz osam sjeveroistočnih saveznih zemalja, uključujući New York, Rhode Island, Maine i Connecticut, kompanija je obmanula da preplaćuju bočice Poland Spring vode misleći da je riječ o vodi s istoimenog izvora, iako on zapravo, za komercijalne potrebe, nije u upotrebi skoro 50 godina, prenosi novac.hr.

Iz Nestle Watersa odbijaju krivnju tvrdeći kako nikakve obmane nije bilo budući da njihova voda zadovoljava raznovrsne državne uvjete.

- Ostajemo čvrsto uvjereni u našu legalnu poziciju i nastavit ćemo žustro braniti našu Poland Spring vodu protiv ove tužbe - istaknula je glasnogovornica kompanije dodavši kako je riječ o, baš kao što piše i na etiketi, "100 posto prirodnoj izvorskoj vodi".

No, u tužbi je navedeno kako Nestle Waters u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) prodaje milijardu galona ove vode godišnje, a da pritom „niti jedna kapljica” te vode „ne dolazi s izvora koji se može kvalificirati kao autentični legalni 'prirodni izvor'”.

Izdvojeno

02. ožujak 2021 07:21