StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetborba s vremenom

Uskoro stižu nove satelitske snimke koje bi mogle donijeti novu nadu u spas pomoraca: ministar tražio američku pomoć, ali i dalje čeka odgovor

Piše PSD
10. listopada 2019. - 20:51

Hrvatska je tražila i američku pomoć u potrazi za nestalim hrvatskim pomorcem Dinom Miškićem, koji je nestao nakon potonuća broda Bourbon Rhode u Atlantiku, rekao je u ponedjeljak ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

"Čim budemo znali više, javit ćemo", odgovorio je ministar na pitanje ima li odgovora s američke strane na hrvatsku molbu, piše Dnevnik.hr.

"Teško je s ovog stajališta znati o bilo čemu, sve je to daleko od nas, ali da nam je svima stalo, to je sigurno. To nam je obveza i dužnost", poručio je ministar i istaknuo kako su hrvatske vlasti "bile uključene 24 sata" u potrazi za nestalim pomorcem.

Nove satelitske snimke bit će dostupne za sat i pol vremena. Potvrdila je to za Dnevnik Nove TV Maja Markovčić Kostelac, izvršna direktorica EMSA-a.

"Potraga koja je jučer provedena temeljem snimaka koje smo uputili francuskim nadležnim tijelima nažalost nije urodila pozitivnim rezultatom i do ovog trenutka nije pronađen splav niti ljudi. Nove satelitske snimke očekujemo kroz sat i pol vremena nakon čega ćemo ih analizirati i vidjeti da li ponovno možemo identificirati nešto što bi upućivalo na potragu, da se negdje usmjeri potraga", kazala je.
 

19. travanj 2024 16:26