StoryEditor
Hrvatska i svijet‘veliko ništa‘

Ugostitelji ogorčeni odlukom Vlade. Bujas: Katastrofalno i diskriminatorno! Otvorene su sve opcije, od tužbi do građanskog neposluha

Piše Šibenski.hr
28. siječnja 2021. - 15:11
Hrvoje BujasRonald Goršić/Cropix

Unatoč očekivanjima ugostitelja, među mjerama koje će popustiti od 1. veljače ne nalaze se one koje se odnose na ugostiteljske objekte, objavila je danas Vlada. Prema novoj odluci, neće biti dozvoljeno otvaranje terasa, a nije im omogućena ni opcija prodaje kave za van.

Iz Nacionalne udruge ugostitelja ubrzo je stigla reakcija na ovu odluku.

“Stožer je donio takvu odluku jer smatra da to nije epidemiološki ispravno, zbog toga što potiče okupljanje i zadržavanje. Nadalje, zaključeno je da zbog činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca.

Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi”, stoji u priopćenju.

Bujas: Katastrofalna odluka

Hrvoje Bujas iz Udruge Glas poduzetnika oglasio se na Twitteru te poručio kako je ovakva odluka - katastrofalna.

“Razočaravajuća odluka vlade… zapravo katastrofalna. Čak ni coffe2go (a pekare, dućani… svi mogu prodavati kavu), ni teretane, ništa. Diskriminatorna odluka. Dajte nam da radimo”, napisao je Bujas.

Potom je i na Facebook stranici Udruge Glas poduzetnika ponovio kako se radi o katastrofalnoj i diskriminatornoj odluci Vlade.

“Čekali smo i dočekali odluku Vlade o popuštanju Mjera, tresla se brda, a rodilo se jedno veliko ništa! Sama odluka je katastrofalna i diskriminatorna, pa tako jedni mogu prodavati kavu (pekare npr.), a drugi koji imaju MTU, i potrebne dozvole – ne mogu! UGP će se konzultirati sa svim neovisnim Udrugama koje podržavaju naš rad, neovisnim Inicijativama, kao i sa svima vama, našim članovima, gledamo se danas u liveu u 17h, također imamo dosta opcija djelovanja od tužbi do građanskog neposluha, i sve su opcije otvorene. #ZelimRaditi”, napisao je Bujas.

12. svibanj 2021 10:58