StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘ne mogu disati‘

U Zagrebu prosvjedna povorka zbog smrti novinara Vladimira Matijanića: ‘ Vili Beroš mora dati ostavku‘

Piše Šibenski.hr
5. veljače 2023. - 09:26

Danas je šest mjeseci od smrti novinara Vladimira Matijanića. Tim povodom, točno u podne, ispred Novinarskog doma u Zagrebu, će početi prosvjed "Oprostite, ne mogu disati". 

Oko 13 sati, povorka kreće put Markovog trga, gdje će tražiti ostavku ministra zdravstva zbog zataškavanja okolnosti Matijanićeve smrti.

- Vili Beroš mora otići. Tu nema nikakve dvojbe i nikakve rasprave. Mi šest mjeseci svjedočimo jednom bezočnom zataškavanju slučaja Matijanić. Vili Beroš je učinio sve, i sustav kojeg on predstavlja, da se istina nikad ne sazna, poručio je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a.

- Svi ljudi koji smatraju da zdravstvo nije dobro moraju doći na prosvjed jer se mi ovdje ne borimo samo za Vladu, ovo nije prosvjed protiv medicinskih tehničara, dapače ovo je prosvjed za sve ljude kojima je ikad hrvatsko zdravstvo napravilo nešto nažao i za ljude kojima je puna kapa da više čekaju na svoje preglede mjesecima i godinama i strepe za svoje živote zato što je netko na vlasti nesposoban da ustroji cijeli taj sustav - poručila je Andrea Topić, novinarka i životna partnerica preminulog Matijanića.

19. travanj 2024 23:03