StoryEditorOCM

U Zagrebu jutros već osam novih slučajeva, među njima i djelatnik u Domu sportova. U Zadru troje oboljelih, zaražen i pacijent u koprivničkoj bolnici

Piše šibenski.hr
22. lipnja 2020. - 11:13

U Zagrebu je do jutros u 8 sati već zabilježeno novih osam slučajeva koronavirusa, javlja Dnevnik.hr

Iz zagrebačkog Stožera civilne zaštite potvrdili su da su većina novozaraženih obiteljski kontakti ranije zaraženih, dok je jedan novi slučaj poslovni kontakt ranije zaraženih. 

U Zagrebu je tako od početka epidemije zaraženo 515 osoba. Do sada se oporavilo njih 416. 

Jedan od zaraženih je i djelatnik u zagrebačkom Domu sportova, javlja Večernji list. Epidemiolog Bernard Kaić je jutros u HRT-ovoj emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' rekao da je četvero zaraženih iz Zagreba bilo u jednom noćnom klubu. 

Koronavirusom je zaražena i jedna osoba na području Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o pacijentu koprivničke Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek".

Iz županijskog Stožera civilne zaštite rekli su u nedjelju kako je taj pacijent prije daljnje medicinske obrade testiran na covid-19 te je nakon prvog negativnog nalaza ponovnim testiranjem potvrđen kao zaraženi.

Podsjetimo, nakon što je sinoć tenisač Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus, a prethodno je sudjelovao na teniskom turniru Adria Tour u Zadru i bio u kontaktu s mnogim ljudima, jutros je potvrđeno da je na tom turniru zaraženo još troje ljudi, od kojih je jedan naš tenisač Borna Ćorić.

Nacionalni stožer civilne zaštite je jučer u 14 sati objavio da je u posljednja 24 sata zabilježeno 18 novih slučajeva pa je do sada ukupno zabilježeno 2.317 pozitivnih osoba na virus Covid-19. Dosad su se oporavile 2.142 osobe. Preminulo je stotinu i sedam osoba. 

Kasnije je objavljeno da je koronavirusom zaražena i jedna osoba na području Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o pacijentu koprivničke Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek".

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je jutros na HTV-u da novozaraženih u Istarskoj županiji ni danas nema te da je situacija pod kontrolom. 

- Nema novozaraženih u Istarskoj županiji, stanje je pod kontrolom i mirno. Cijeli sustav civilne zaštite i borbe protiv koronavirusa djeluje sa županijom, općinama i relevantnim pravnim osobama koje su uključene u Stožer civilne zaštite, rekao je Kozlevac.

19. travanj 2024 03:51