StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVremenske (ne)prilike

U unutrašnjosti zatvorene ceste, u Dalmaciji u prekidu katamaranske i trajektne linije

19. siječnja 2017. - 21:49

Samo za osobna vozila večeras je otvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Ostale skupine vozila voze obilazno od čvora Sveti Rok (A1) državnim cestama preko Gračaca, Knina i Splita (DC1) ili od Gračaca državnom cestom DC27 prema Obrovcu, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila, u oba smjera, otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica.
Za sav promet, zbog orkanskog vjetra zatvorena je DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika u oba smjera, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) te Paški most.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.
Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru i riječkom zaleđu.

Za sav se promet zbog snježnih nanosa zatvara se ŽC Klenovica-Krmpote-Alan. Zimski su uvjeti na staroj cesti preko Učke i Ćićarije (zabrana je za teretna vozila iznad 7,5t) i na cestama u Lici. U Dalmaciji su za sav promet zatvorene DC Gračac-Zaton Obrovački.
U prekidu su katamaranske linije Novalja - Rab - Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, brodska linija Mali Lošinj - Unije - Susak, trajektna linija Prizna - Žigljen, te trajektna linija Porozina - Brestova.
U prekidu su i katamaranska linija Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, i trajektna linija Šibenik - Zlarin - Kaprije - Žirije bez pristajanja u lukama Zlarin i Žirije.

26. travanj 2024 11:52