StoryEditorOCM
Hrvatska i svijettragična vijest

U Ukrajini poginuo 29-godišnji humanitarac iz Hrvatske, vozilo kojim je dostavljao potrepštine naletjelo je na minu

Piše Šibenski.hr
16. rujna 2022. - 11:00

Andro Fabijanić, 29-godišnji Zagrepčanin, koji je humanitarnim radom aktivno pomagao ukrajinskim obiteljima i braniteljima poginuo je u Ukrajini u eksploziji protutenkovske mine prošloga utorka prilikom dostave pomoći, prenosi Novi list.

Tragičnu vijest koja se proširila društvenim mrežama potvrdili su i prijatelji ožalošćene obitelji. Mladić iz Zagreba, poznat domaćim sportašima i rekreativcima kao osobni trener fitnesa, smrtno je stradao u dostavnom vozilu koje je prevozilo sanitarni materijal za ukrajinske borce.

Vozilo je na cesti naletjelo na minu i pritom je ranjeno još nekoliko njegovih ukrajinskih kolega. Nažalost, Fabijaniću nije bilo spasa. Jučer je trebao putovati nazad za Hrvatsku. Imao je kupljenu kartu. Radio je za udrugu iz Dnjipropetrovska "Za heroje" koja je dostavljala zavoje i ostalu medicinsku pomoć za branitelje.

Pomagao je i u evakuaciji ukrajinskih obitelji u Europu. Djevojku iz Ukrajine koju je upoznao i njezine roditelje uspješno je prebacio iz ratom stradale zemlje u Hrvatsku, u Zagreb.

Isto je učinio za još najmanje jednu ukrajinsku obitelj koja je također našla privremeni dom u Hrvatskoj. Planirani dolazak u Zagreb stalno je odgađao, a humanitarni rad i pomaganje unesrećenim Ukrajincima čini se sve više je postajao njegov poziv.

20. travanj 2024 01:36