StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNa uskrsno jutro

U tijeku prevoženje štićenika iz splitskog Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj u karantenu na Duilovu

Piše Hina
12. travnja 2020. - 10:01

Iz Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu u nedjelju ujutro oko 8 sati počelo je prevoženje 105 štićenika u karantenu na Duilovu, dok će ostalih 86 nepokretnih korisnika biti samoizolirani u zgradi Doma.

Kako se doznaje na terenu, prebacivanje umirovljenika trajat će tijekom dana, a dijelom i sutra s obzirom da se radi o 105 osoba.  Iz Doma ih u karantenu na Duilovu prebacuju kola Hitne medicinske pomoći.

Svi oni će u karanteni "Hotela Zagreb" na Duilovu biti sami u sobi, a sve sobe posjeduju sanitarni čvor.
 Na koronavirus bit će testirani svi štićenici Doma, kako oni koji su u njemu ostali u samoizolaciji, tako i oni koji se sada prebacuju u karantenu.

Radi se o preventivnoj mjeri radi zaustavljanja širenja zaraze, a provodi se na zahtjev povjerenice Doma Helene Bandalović, koju je proteklih dana imenovao splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.
 Naime, županijski Stožer civilne zaštite u subotu popodne donio je odluku o samoizolaciji 86 korisnika Doma za starije i nemoćne, dok će ostalih 105 biti smješteno u karantenu na Duilovu.

Odlučeno je da 86 teže pokretnih korisnika Doma ostane po jedan u sobi u Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj, dok će ostali biti izmješteni u karantenu u "Hotelu Zagreb" sa zasebnim sanitarnim čvorom, svatko u svojoj sobi.
 Iz preventivnih razloga, svaki od korisnika biti će pojedinačno testiran i ostaje u samoizolaciji. 

 "S obzirom na osoblje koje je pozitivno na koronavirus, ili se nalazi u samoizolaciji, dio njih će se zamijeniti sa sedam medicinskih sestara Županijskog Doma zdravlja te u dogovoru s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s osam njegovateljica i više medicinskih sestara", najavili su sinoć iz Stožera.

25. travanj 2024 17:53