StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNOVI DETALJI

U tijeku istraga nad osumnjičenim za ubojstvo USKOK-ovog optuženika, policija obavlja desetak informativnih razgovora

Piše HINA
22. travnja 2023. - 16:45
Zagreb, 220423. Ulica Florijana Andresaca. Nocas je u nocnom klubu vatrenim oruzjem ubijen Tomislav Sabljo, USKOK-ov optuzenik u akciji Tebra.Darko Tomas/Cropix

U tijeku je intenzivno kriminalističko istraživanje zbog ubojstva 41-godišnjeg Tomislava Sablje, zagrebačka policija navodi da je do sukoba došlo u noćnom klubu nakon fizičkog sukoba više osoba a osumnjičeni za ubojstvo bit će tijekom noći predan pritvorskom nadzorniku.
Sabljo je ubijen hicima iz vatrenog oružja noćas oko 4.40 u noćnome klubu Ritz u Ulici Florijana Andrašeca nakon fizičkog sukoba više osoba, a mediji navode da je u njega pucao redar noćnog kluba.
Voditelj odjela za krve delikte zagrebačke policije Miroslav Topić na konferenciji za novinare rekao je da je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti i eventualni motiv te da je brzom reakcijom policije osumnjičeni za ubojstvo zatečen na mjestu događaja, pri čemu nije pružao otpor.
Nad njim se sada provodi kriminalističko istraživanje i pritvorskom nadzorniku bit će predan tijekom noći, rekao je Topić.
"Utvrđujemo sve okolnosti. Radi se o osobama koje su nam od ranije poznate u policijskom postupanju, međutim njihove odnose utvrdit će se istraživanjem", odgovorio je na pitanje o eventualnom motivu ubojstva.
"Do ubojstva je došlo u klubu i bilo je prisutno dosta ljudi. Policija će obaviti desetak obavijesnih razgovora", rekao je Topić.
Ubijeni Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.
 

25. travanj 2024 04:29