StoryEditorOCM

U srijedu naglo zatopljenje, a onda val hladnoće. Mali Vakula: trebat će vam dobra jaketa, pripremite se...

Piše VIJESTI SD
12. prosinca 2023. - 18:30

Pretežno oblačno s kišom, mjestimice i obilnom, na Jadranu i u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju i jak s olujnim udarima, poslijepodne sjeveroistočni i sjeverni.

Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, lokalno olujan, prema večeri ponajprije na sjevernom dijelu u okretanju na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka iznad prosjeka za doba godine, najniža od 5 do 9, na moru od 11 do 15, a najviša između 9 i 14, na obali i otocima od 14 do 18 °C, navodi DHMZ u svojoj prognozi za srijedu.

image

d h m z

A evo što za ‘Slobodnu‘ kaže Ivan Šolić - Mali Vakula.

- Srijedu će obilježiti iznadprosječno toplo vrijeme uz maksimalne temperature zraka do 17 C uz obalu i na otocima, a zahvaljujući jugu i naoblaci, neće biti velike razlike između minimalnih i maksimalnih temperatura zraka. Jugo će u drugom dijelu dana slabiti, a u noći okretati na tramontanu.

image

yr no

(Pratite službena upozorenje DHMZ-a na opasne vremenske prilike-jugo!) Povremeno će biti kiše, češće u večernjim satima, ali ona neće biti nikako obilna. Biometeorološke prilike- jako nepovoljne - kaže Šoli. uz napomenu kako u četvrtak neće biti meteo iznenađenja.

image

yr no

- U petak će zapuhati jaka i vrlo jaka bura koja će prema večeri i u subotu ujutro imati i olujne bure. Bura će "rastjerati" oblake i osjetno spustiti živu u termometru pa će tako u subotu u Dalmaciji biti i do 10-ak C hladnije u odnosu na srijedu. Naša preporuka, pripremite toplu odjeću za subotu! - upozorava Mali Vakula.

image

Ivan Šolić Mali Vakula, snimio: Paun Paunović/Hanza Media

27. travanj 2024 15:23