StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetfokus i republika

U Šibeniku predstavljena lista koju nosi nagrađivani sportaš i volonter: ‘Mi ne muljamo, mi radimo‘

Piše Šibenski.hr
10. travnja 2024. - 13:22

U Šibeniku je predstavljena lista koalicije stranaka Fokus i Republika za devetu izbornu jedinicu, a nosi je nagrađivani sportaš i volonter Goran Šimić. Šibenčanin kojeg sugrađani znaju i po sportskim rezultatima i po neumornoj brizi za okoliš, dvostruki je prvak Hrvatske u powerliftingu i bench pressu, dobitnik je plakete grada Šibenika za volontiranje, a odnio je i nagradu Ponos Hrvatske za kategoriiju ekologija. 

„U politiku sam se uključio jer virujem da može bolje! Čisteći ovdje s vama more i obalu svaki vikend vidio sam da se uz zajednički trud stvari mogu promijeniti, mogu se doslovno urediti i očistiti od otpada kojim su zatrpane sve sfere društva.  Kao što svako malo iz mora izvadim bar jednu automobilsku gumu i odmah vidim razliku – želim s nacionalne politike očistiti sve koji su ondje radi svojih interesa, samo kako bi stvarali nered, mutili vodu, radili podjele i krali. Okupili smo pozitivnu ekipu iza koje stoje rezultati – mi ne muljamo – mi radimo, a to vidite i sami, zato poslušajte svoj glas razuma i zaokružite listu broj dva i zaokružite mene na njoj, ako želite da se i iz Sabora čuje šibenski glas razuma“ zaključio je Šimić.

Podršku svom stranačkom kolegi iz Drniša došao je pružiti i poznati maslinar Nikša Kulušić. Nikša tvrdi kako će upravo Goran Šimić biti jamstvo da se u politici može i mora drugačije. “Da nije njega i njegovih akcija čišćenja, ovo naše more, ali ni naše masline ne bi bile kvalitetne. Goran je godinama ekološki aktivist i volonter, a o njegovom se radu čuje i u Drnišu, zato mi je drago da je na listi Fokusa. Mi smo ekipa i Drniš i Pirovac i Šibenik i cijeli ovaj kraj glasat će za Glas razuma, a ne za ove političare koji se karaju ”, bio je odlučan Kulušić.

Da je Šimić, iako nestranački kandidat, ponos te liste potvrdio je i predsjednik stranke Fokus, Davor Nađi. Istaknuo je kako su i u šibenskoj, baš kao i u ostalim izbornim jedinicama okupili ljude kojima je fokus javna, a ne privatna stvar. „Dokazali smo se u kontinentalnoj Hrvatskoj, u Dalmaciji imamo uspješan primjer Pirovca, ali dajte nam priliku da se naš glas razuma čuje više.  Iza nas su rezultati: gradovi i općine u kojima raste broj stanovnika, u kojima se lakše dolazi do posla i bolje živi. Ako se slažete da mladima treba omogućiti lakšu kupovinu stana – birajte nas, jer se borimo za ukidanje poreza na prvu nekretninu! Ako želite da vaša baka koja živi u zaleđu Drniša ili na Kornatima ima pravo na besplatnog privatnog liječnika – birajte nas, mi se zalažemo za vaučerizaciju zdravstva, ako želite veće plaće, transparentan državni aparat, reformu zdravstvenog i mirovinskog sustava – birajte nas koji smo dokazali da se to može! Nas ne zanimaju podjele, ne zanimaju nas veliki vođe čijih prepucavanja nam je već dosta" - istaknuo je Davor Nađi i pozvao glasače da izaberu listu broj 2. te da vjeruju svom razumu, ne praznim obećanjima.

image

U Šibeniku predstavljena lista koalicije Fokus i Republika

Privatni album

Zadnji, ali ne manje važan na listi Fokusa i Republike je načelnik općine Pirovac Ivan Gulam. Još jedan od mladih političara stranke Fokus kojeg najbolje reklamiraju njegovi rezultati, zbog čega je u svojoj sredini na prošlim lokalnim izborima dobio čak 66% glasova.  

“Prije samo deset godina, proračun općine Pirovac bio je pet milijuna kuna – sada je pet puta veći, jer mi znamo iskoristiti EU Fondove i to ćemo raditi i na državnoj razini. Ne želimo kukanje po kavama, tražimo akciju. Želimo državu koja se ne miješa „u naš novčanik i život“, nego radi za manje poreze, više radnih mjesta i za povratak mladih“– zaključio je jedan od najmlađih načelnika u Hrvatskoj te dodao kako kandidaturom želi pomoći sjajnom čovjeku i prijatelju Goranu Šimiću: “Gorane, ljudino samo hrabro naprid, podržavamo te svi koji te znamo, jer si već pokazao da si ponos Hrvatske i sada pozivamo ljude da ti to vrate na način da glasaju za listu broj 2.”

Uz nabrojane, na listio za devetu izbornu jedinicu iz koalicije Fokus i Republika nalazi se Filip Jagarinec, a listu čini i šest žena – Marijana Plečko, Sanda Poličak Kokić, Martina Krpetić, Mira Lučev, Antonela Garofulić i Slađana Pavlović te Šime Martinović, Ante Čubrić i Slaviša Pavlović.

29. travanj 2024 09:52