StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNacionalni stožer

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj 22 zaraženih: Evo tko će sve morati nositi maske

Piše šibenski.hr
24. lipnja 2020. - 14:21

U posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja pa je do sada ukupno zabilježeno 2.388 pozitivnih osoba na Covid-19, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za novinare.

Ukupno je tesirano 73.738 osoba, njih 645 u posljednja 24 sata.

Do sada se od bolesti Covid-19 oporavilo 2.145 osoba. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi 18 zaraženih osoba.

Stožer svakodnevno prati stanje s globalnom pandemijom, kako bi u ovoj fazi suživota s virusom donosili najbolje moguće mjere, preporuke i odluke koje se donose u cilju zaštite zdravlja hrvatskih građana, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

U tom smislu će biti donesena odluka o privremenoj zabrani prelaska granice RH, na način da se utvrđuje poseban režim ulaska u RH osoba iz BiH, Kosova, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije. One će morati biti u samoizolaciji 14 dana od dana ulaska u RH, a obveza samoizolacije se ne primjenjuje na putnike koji prilikom ulaska u RH tranzitiraju kroz navedene zemlje.

Druga se odluka donosi o izmjeni javnog prometa tijekom trajanja epidemije po kojoj vozači i zaposlenici te putnici u javnom prometu moraju za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu moraju nositi maske za lice, rekao je ministar Božinović.

16. travanj 2024 14:43