StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkaos u zbornicama

U ponedjeljak stiže prvo upozorenje nastavnicima koji nisu poštovali mjere, treće po redu u teoriji bi značilo otkaz!

Piše Šibenski.hr
20. studenog 2021. - 10:25

Kako doznaje HRT, ravnatelji će u ponedjeljak dostaviti prva upozorenja djelatnicima koji nisu poštovali uvedene mjere. Uz to, čeka se i odgovor na prijedlog ministra obrazovanja Radovana Fuchsa da djelatnici nakon što su primili jednu dozu cjepiva mogu nesmetano doći na svoje radno mjesto.

- Ja ću osobno zamoliti stožer da se razmotri mogućnost da svi oni koji se cijepe ne moraju čekati 21 dan nakon prve doze cjepiva nego da im se uz određenu potvrdu to verificira kao mogućnost ulaska na radno mjesto - rekao je u srijedu, 17. studenog, ministar Fuchs.

Mnogi školski djelatnici vjeruju da bi se na taj način uspješno potaknulo na cijepljenje one koji su još u dvojbi, a lakše bi se prebrodilo i čekanje do druge doze.

- Možda jedan od načina pružanja podrške našim kolegama i mogućnost da dođu i drže nastavu uživo na svoje radno mjesto samo s tom potvrdom o prvom cijepljenju - zaključila je Branka Štefok Bojađija, ravnateljica OŠ Borovje u Zagrebu, za HRT.

- Može biti vrlo pozitivno, učiteljima bi to olakšalo da ne moraju čekati na nova testiranja - smatra Marija Mihaljević, pedagoginja u osnovnoj školi u Zagrebu.

- Mislim da je to u redu, odrasli smo, nama je ionako odgovornost na prvom mjestu, radimo s učenicima, nosimo maske, držimo distancu - rekla je Jelena Skupnjak, profesorica fizike u OŠ Dubrava.

- Nakon tri dana od provedbe Odluke stožera, danas prema uputi našeg Ministarstva ravnatelji bi trebali djelatnicima dati prvo upozorenje, nakon pet dana drugo upozorenje - rekao je Željko Stipić iz Školskog sindikata Preporod, koji ističe da u sindikatu podržavaju svako rješenje koje olakšava život radnicima, prenosi HRT.

O trećoj opciji, otkazu, teško je govoriti, osobito u školskom sustavu koji ionako muku muči sa zamjenama. Ministar ponavlja kako su upute izdane, kako je prilika pružena svima, naglašava da se pravila moraju poštovati.

19. travanj 2024 04:25