StoryEditor
Hrvatska i svijetstigla promjena

U nastavku dana očekuju se pljuskovi na Jadranu, a sutra nas čeka smirivanje vremena koje će trajati vrlo kratko

Piše šibenski.hr
25. kolovoza 2021. - 07:52
Paun Paunović/ilustracija Cropix

Iza ponoći je sustav s područja Italije u jugozapadnoj struji stigao do Dalmacije, gdje je lokalno pala obilnija oborina, primjera radi u Konavlima, preko 50 litara kiše po metru četvornom, piše N1.

Nestabilno je i jutros duž Jadrana, prema otvorenom moru ima i grmljavine. Idućih sati još može biti nevera na srednjem i južno dijelu Jadrana. Na moru otežava i bura, olujna je na udare pod Velebitom, što otežava prometnu situaciju.

Zbog vjetra promet je dozvoljen samo za osobna vozila:

autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC3 preko Gornjeg Jelenja) na Paškom mostu.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te na lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II.skupina vozila).

Na Krčkom mostu, zbog olujnog vjetra, zabrana je prometa za motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom, u oba smjera (I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava vožnju autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine 40km/h, a dionica je otvorena za sav promet.

U nastavku dana vjetar će postupno slabjeti. Povremenih pljuskova uglavnom će biti danas na srednjem i južnom dijelu Jadrana, i u istočnoj unutrašnjosti Hrvatske.

Sutra slijedi smirivanje vremena, ali kratkotrajno, jer već u četvrtak navečer stiže pogoršanje na sjever zemlje. Kiša će tijekom petka zahvatiti uglavnom veći dio zemlje.

item - id = 1122379
related id = 0 -> 1137193
related id = 1 -> 1137015
23. listopad 2021 06:47