StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUŽASAN DOGAĐAJ

U kaosu s navijačima na autocesti ‘zaglavila‘ i djevojčica na respiratoru: ‘Nismo znali koliko će izdržati baterije na aparatima! To su teroristi!‘

Piše Šibenski.hr
28. kolovoza 2022. - 23:11

Oko 15 sati na odmorištu Jadova na autocesti A1 navijači Hajduka koji su putovali prema Osijeku izašli su iz svojih vozila maskirani kacigama i zaustavili promet na jednoj od najfrekventnijih cesta u Hrvatskoj.

Putnici su u višekilometarskoj koloni više od sat vremena čekali na vrućini da promet ponovno krene, a među njima je bila i obitelj 11-godišnje Jane koja boluje od spinalne mišićne atrofije zbog čega je spojena na respirator, piše Dnevnik.hr

"Nitko nema to pravo, zaustaviti promet. Imam dijete na respiratoru. Stojimo sat vremena na autoputu, a ne znamo što se događa" - komentirao je u nedjelju navečer Janin otac Josip Petrić, koji je još pod dojmom popodnevne drame.

"Policija mora nešto napraviti protiv drogirane bagre, to nisu navijači, to su teroristi. 2022. je godina, ne ruše balvane, ali maskirani, palice...

Policija je trebala jače reagirati, ovo je strašno, kolona je bila preko 20 kilometara, dječica su hodala mokra uz ogradu autoceste, takva neugodna situacija radi frustriranih narkomana" - zgrožen je Petrić, koji ističe kako je situacija za njegovu obitelj bila vrlo teška. 

‘Nemaš izbora i sunce prži‘

Petrići su putovali s godišnjeg odmora u Omišu prema kući u Bratini kod Zagreba.

"Nismo znali koliko će nam trajati baterije na aparatima. Nemaš izbora i sunce prži. Još na sve to u blizini gori šuma uz autoput", opisao nam je situaciju Petrić.

U svemu tome našao se i jedan heroj

Kada je mjesto događaja stigla policija, Petrići su pitali što se događa i tražili da ih preprate na vrh kolone. Jedan policajac bio je izrazito bezobrazan, kaže Josip Petrić, no drugi je reagirao izvanredno.

Policajac na motoru upalio je rotaciju i otpratio obitelj na početak kolone.

‘Nismo ga pitali za ime‘

"U tom trenu osjećate se potpuno nemoćno. Hvala Bogu što je naišao policajac na motoru, nismo ga stigli pitati za ime. Voljeli bismo ga kontaktirati da mu zahvalimo", kazao je Janin otac za Dnevnik.hr.

Kako je kazao Petrić, drugi putnici koji su zapeli u koloni pokušavali su zaustaviti kombi otvaranjem vrata svojih vozila, a neki su čak i iskakali pred kombi i pokušavali ga zaustaviti uz povike: "Gdje ćete vi?!".

"Ubuduće moram pratiti kad je neka utakmica da ne idem ni slučajno na cestu", zaključio je uznemireni otac.

21. rujan 2023 16:11