StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPosljednji ispraćaj

U Erdutu pokopane tragično stradale djevojčice; školski kolege i kolegice napravili špalir s bijelim ružama

Piše Šibenski.hr
11. lipnja 2019. - 23:20

Neizreciva tuga i bol mogli su se iščitati praktički iz svakog lica koje se našlo u najtužnijoj erdutskoj povorci ikada. Na posljednjem ispraćaju Ive i Renate, dviju 14-godišnjakinja čiji je život naprasno prekinut četiri dana ranije kod Novske, nitko nije mogao niti je pokušavao skriti emocije, piše Jutarnji list.

Uz neutješnu obitelj, rodbinu i prijatelje, od dviju najboljih prijateljica na dostojanstven se oprostilo mnoštvo ljudi, znanih i neznanih, koje u tome nije spriječila niti velika vrućina koja posljednjih dana „pali“ slavonsku zemlju. Zemlju, koja je u utorak poslijepodne u Erdutu bila natopljena suzama svih koji su došli oplakati dvije nerazdvojne prijateljice.

Njihove obitelji nisu ih ni u tom trenutku htjele odvojiti. U dogovoru s Općinom Erdut, koja je na sebe preuzela troškove i organizaciju pogreba, Iva i Renata pokopane su na mjesnom groblju u Erdutu jedna pokraj druge. Na posljednje počivalište ispratili su ih i njihovi nastavnici te kompletan kolektiv OŠ "Dalj", ali i školski prijatelji i kolege, koji su svi redom bili odjeveni u bijele majice i u rukama držali bijele ruže. Načinili su za Ivu i Renatu špalir odavši im i na taj način počast, pokazavši pri tome i ponos što su s njima dijelili sve sretne i sve tužne trenutke tijekom školovanja.

Od svojih učenica u ime škole i u svoje osobno ime oprostio se ravnatelj Marko Stanić, a na pogrebu su bili i čelnici Općine Erdut i Osječko-baranjske županije. Od srijede, pak, u OŠ "Dalj" ponovno počinje redovna nastava koja će u ova tri dana do kraja školske godine praktički u potpunosti biti u znaku psihološke pomoći učenicima, nastavnicima, roditeljima... za koju će se pobrinuti kriznim tim Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

19. travanj 2024 00:28