StoryEditor
Hrvatska i svijetNacionalni Stožer CZ

Troje novooboljelih su iz Osječko - baranjske i Koprivničko - križevačke županije, od COVID-19 do danas 97 preminulih

Piše Šibenski hr.
21. svibnja 2020. - 14:09
Zagreb, 150520. Nacionalni stozer civilne zastite odrzao je konferenciju za medije o najnovijim detaljima sirenja koronavirusa u Hrvatskoj. Na fotografiji: ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak.Davorin Visnjic/Pixsell

​Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 3, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2237
Novooboljeli su iz Osječko - baranjske i Koprivničko - križevačke županije.

Do sada je testirano 58091 osoba, od toga 1070 u posljednja 24 sata.

Hospitaliziranih slučajeva je jednak broj, što znači da je 117 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Ukupan broj preminulih je 97.


Nakon niza sastanaka sa službenim predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja (event industrija) postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020. U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

Tijekom sljedećeg tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima. Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen.

#STOŽER, KORONA, TROJE NOVOOBOLJELIH

Izdvojeno

03. lipanj 2020 13:36