StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVraća se gazda

Todorić večeras stiže u Zagreb i s aerodroma ide ravno u Remetinec

Piše Šibenski.hr
7. studenog 2018. - 18:05

 

Neslužbeno se doznaje da se Ivica Todorić večeras vraća u Zagreb, redovnim letom, gdje bi trebao stići u 20 sati, javljaju Vijesti RTL.

Podsjetimo, sud u Londonu srušio mu je žalbu i odlučio da se mora vratiti u Zagreb kako bi istražiteljima odgovorio na pitanja o tome kako je iz Agrokora izvukao 1,4 milijarde kuna.

Todorić je nakon presude u Londonu rekao da je razočaran, ali i da je spreman ići dalje u 'fajt'.

"Svjedoci ste toga što se u Hrvatskoj dešava. Ja sam u godinu dana skupio niz informacija i idem se dalje za istinu boriti. Za što bih ja bio osuđen", rekao je Todorić izlazeći sa suda u Londonu.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nedavno je rekao da će Todorić odmah po dolasku u Hrvatsku biti prebačen u zatvor Remetinec.

Iako bivši vlasnik Agrokora ponavlja kako neće imati pravedno suđenje, Bošnjaković je to demantirao, rekavši da će suđenje biti u skladu sa zakonom.

"U Hrvatskoj svi ostvaruju pravo na pošteno, zakonito i objektivno suđenje. Na svaku odluku suda postoji mogućnost ulaganja pravnih ljekova, imamo višestupanjsko sudovanje i svi ostvaruju takva prava", rekao je ministar.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić nije mogla potvrditi neslužbene informacije da Ivica Todorić u srijedu navečer dolazi u Zagreb, nakon što je sud u Londonu 25. listopada udovoljio hrvatskom zahtjevu za izručenjem.

„Načelno mogu reći da detalji predaje bilo koje osobe nisu dostupni javnosti. To vrijedi i u ovom slučaju“, kazala je Mandić.

Todorićevi odvjetnici u srijedu poslijepodne nisu bili dostupni za izjave.

26. travanj 2024 20:08