StoryEditorOCM

Tko želi biti policajac? MUP traži 480 polaznika srednjoškolskog obrazovanja, nude stipendije, besplatan smještaj i prehranu

Piše Šibenski.hr
2. lipnja 2022. - 11:19

Evo prilike za sve koji žele postati budući policajac ili policajka!

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za 480 novih policjota, točnije polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. 

image

Femka Marković kaže da je rođena za ovaj posao, a u maloj sredini poput Metkovića puno joj pomaže što je svi već dobro poznaju

Tonći Plazibat/cropix/

Što je sve potrebno da bi postali službena osoba koja u gradu održava javni red i mir? 

Pa za početak potrebno je biti državljanin Republike Hrvatske sa završenom trogodišnjom ili četverogodišnjom srednjom školom, imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost kao i propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti što će se utvrditi naknadim testiranjima. Prava osoba za ovaj posao ne smije imati ni stranačku političku iskaznicu te treba biti, citiramo iz natječaja, „osobno dostojan” za obavljanje ovoga posla.

image

Pula, 170522.
Policijska uprava Istarska organizirala je Dane otvorenih vrata kako bi se gradjanima, a pogotovo mladima, priblizio policijski poziv. Na gradskoj trznici predstavili su se razni rodovi policije, kao i oprema i tehnika kojom se policijski sluzbenici koriste u svakodnevnom radu. Gradjani su vidjeli pokazne vjezbe sluzbenog psa za otkrivanje droge, a policijskih demo timovi su prikazali pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oruzjem te tehnike borilackih vjestina.
Na fotografiji: demonstracija rukovanja vatrenim oruzjem.
Foto: Goran Sebelic/Hanza Media

Goran Sebelic/Cropix

Program bi trebao započeti najranije 19. rujna ove godine,  a kako su naveli u natječaju na web stranici, jedan od uvjeta je i da osoba na taj dan nema navršenih 28 godina.

Pogodnosti koje čekaju sve polaznike programa su osigurana stipendija, besplatan smještaj i prehrana uz svu opremu potrebnu za školovanje.

Pravo prednosti na natječaju imaju branitelji iz Domovinskoga rata i njihove obitelji, vojni i civilni invalidi rata, nacionalne manjine i civilni stradalnici iz Domovinskoga rata.

image

Zadar, 020721
Zadarskim policajcima ce i ove godine tijekom turisticke sezone pomagati kolege iz Poljske i Madjarske.
Foto: Luka Gerlanc/Hanza Media

Luka Gerlanc/Cropix

Prilikom prijave na natječaj nužno je dostaviti obrazac za prijavu, presliku svjedodžbi svih razreda srednje škole kao i završnog ispita ili mature, te dokaz o pravu prednosti ako ga posjedujete. 

Oni kandidati koji uspješno završe Program primit će se u radni odnos u MUP-u uz obvezni vježbenički šestomjesečni staž, a rok za prijavu je polovina osmog mjeseca ove godine.

Sve informacije o natječaju objavljene su na službenoj stranici MUP-a, a možete ih potražiti ovdje

 

 

04. svibanj 2024 09:33