StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSnježno nevrijeme u Lici

Tisuću vojnika čeka spremno sa strojevima izići na teren i pomagati stanovništvu

22. veljače 2018. - 18:13


Pripadnici Hrvatske vojske u četvrtak pomažu stanovništvu na području Gospića, Čanka i Donjeg Lapca u Ličko-senjskoj županiji u uklanjanju posljedica snježnog nevremena, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).

U skladu sa zahtjevom Ličko-senjske županije poslanom Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su na području Gospića, Kosinja, Perušića i Donjeg Lapca, navodi MORH.

U Gospiću kod Doma za starije i nemoćne osobe angažirano je 20 vojnika, u Čanku kod Korenice također 20 vojnika i jedna kombinirka, a u Donjem Lapcu 40 vojnika, kombinirka i tri inženjerijska stroja. Osim čišćenja snijega, pripadnici Hrvatske vojske stanovništvu u nedostupnim predjelima pomažu u dostavi hrane i lijekova, ističe MORH.

Trenutno je 1000 pripadnika Oružanih snaga spremno s odgovarajućim inženjerijskim strojevima izići na teren i pomagati stanovništvu u uklanjanju posljedica snježnog nevremena. Bude li potrebno, broj vojnika na terenu može se i povećati, ističe MORH.

Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta i obilnih snježnim oborina, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku da se Hrvatska vojska uključi u uklanjanje posljedica snježnog nevremena ondje gdje je to najpotrebnije po procjeni mjerodavnih civilnih institucija.

16. travanj 2024 13:21