StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMeštar od picavanja

Tišnjanski načelnik Ivan Klarin skupio najviše "neopravdanih sati": Dat ću nekome da mi u Saboru 'tuče' karticu

8. svibnja 2018. - 11:02

Tišnjanski načelnik Ivan Klarin (SDP) koji je prošle godine, nakon 6-godišnjeg saborskog "staža" podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika, nezadovoljan je što ga se u javnosti spominje kao "picaroša" sa saborskih sjednica.


– Prošle godine sam se povukao iz saborskih klupa jer sam došao do prijelomne točke kada više nisam mogao jednako kvalitetno obavljati dvije dužnosti – zastupnika u Hrvatskom saboru i načelnika Općine Tisno. Opredjelio sam se za posvećivanje dužnosti načelnika iako to mjesto znači znatno manju plaću i izostanak drugih beneficija. Međutim, s obzirom da se moje ime i sada, nakon tolikih mjeseci od takve odluke, spominje u kontekstu neopravdanih izostanaka sa sjednica Sabora i dapače, kvalificira najgorim, očito je da se taj moralni čin uopće ne cijeni.

Kad je tako, spreman sam se vratiti u Sabor. U tom bi slučaju, moju karticu svako toliko "cvikao" netko od stručnih suradnika ili kolega, kako to rade drugi – formalno bih bio u sabornici, a stvarno i dalje sjedio u načelničkom uredu u Tisnome. I još bih primao plaću iz državnog proračuna. Pa, što mislite, da su u petak u saborskim klupama sjedili svi čije su kartice provučene?! Kladim se da mnogi od njih nisu niti mislima bili u Zagrebu – u prepoznatljivom stilu rezimirao je Klarin.
 

25. travanj 2024 03:14