StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDug oporavak

Teško stradali golman uspješno operiran; Njegova oca svi zovu, a posebne poruke podrške šalju iz Dinama: 'Karlo će biti presretan, znam to!'

Piše Višnja Gotal
8. siječnja 2020. - 20:39

Karlo Sokač (19), mladi križevački vratar koji je teško stradao u nesreći u Križevcima, u srijedu je operiran drugi put.

Karlu su prilikom udara BMW-a u betonski stup smrskana četiri kralješka, nakon čega je prvog dana ove godine operiran u Klinici za traumatologiju, a jutros mu je drugim operativnim zahvatom stabilizirana kralježnica.

Operacija je, doznajemo, prošla uspješno, a Karlov je otac Davor Sokač na Facebooku zahvalio cijeloj liječničkoj ekipi, koju je predvodio dr. Vide Bilić. Karlo će, očekuje se, još mjesec i pol ostati u bolnici, nakon čega mu slijedi dugotrajan oporavak. Budući da je kralježnica djelomično smrskana, Karlo je zasad uspio pomaknuti ruke, a o hodanju je prerano govoriti.

Telefon Davora Sokača neprestano zvoni, ljudi se raspituju o Karlovu zdravlju i pitaju mogu li i kako pomoći, a zvali su i iz Dinama, uz koji je ovaj perspektivni golman vezao sve svoje nogometne snove. Maštarija mu je bila da brani za Dinamo u utakmici Lige prvaka u Maksimiru.

- Iz Dinama će poslati videoporuku podrške Dinamovih golmana, a znam da će Karlo biti presretan - kaže Davor Sokač.

Iz kluba su za Jutarnji potvrdili da će, čim se vrate s priprema posjetiti Karla i pomoći mu.

- Dinamo će biti tu za njega - poruka je Uprave Dinama obitelji.

Zovu i drugi.

- Evo, baš je ovih dana zvao vratar Dinama Dinko Horkaš, a i bivši Karlov suigrač, s kojim je boravio u Dinamovoj kući u Remetama, Bojan Knežević koji je i igrao za prvu momčad plavih, a sada igra za ljubljansku Olimpiju. No, nisu zvali samo dinamovci, za Karla je pitao i uputio mu sve želje za što skorije ozdravljenje i bivši trener vratara Hajduka Milenko Bikić - govori otac i zahvaljuje svima, poznatima i nepoznatima, koji su ga nazvali ili se javili na društvenim mrežama podrškom i željama za ozdravljenje njegova sina.

Obitelj sada razmišlja o tome što i kako dalje. Otac je najavio žestoku borbu za Karlov oporavak, a preporuče li mu to domaći liječnici - spreman je sina povesti i u inozemstvo. Troškovi takvog liječenja su ogromni pa će obitelji Sokač sigurno trebati financijska pomoć.

20. travanj 2024 12:16