StoryEditor
Hrvatska i svijetOtklonjene poteškoće

Teleoperater A1: uzrok je bio internetski napad s više računala (DDoS), od kojeg smo štitili naše korisnike, uslijed čega je došlo do otežanog korištenja web usluga

Piše HINA, PSD
4. listopada 2019. - 22:40

Teleoperater A1 Hrvatska objavio je u petak navečer kako su otklonjene sve poteškoće u pristupu web sadržajima za sve korisnike A1 mobilnih i fiksnih usluga, koje su imali tijekom dana.


Zbog poteškoća zamijećenih danas u 17,35 sati bilo je otežano pristupanje sadržajima na web-u za sve korisnike A1 mobilnih i fiksnih usluga. 

"Uzrok je internetski napad s više računala (DDoS), od kojeg smo štitili naše korisnike, uslijed čega je došlo do otežanog korištenja web usluga", ističe se u priopćenju Korporativnih komunikacija A1 Hrvatska d.o.o.

"Zahvaljujući brzoj intervenciji naših stručnjaka, promet je većim dijelom uspostavljen u manje od jednog sata. Za vrijeme trajanja poteškoća niti u jednom trenutku nije bilo prekida ostalih telekomunikacijskih usluga. Iskreno se ispričavamo svim našim korisnicima koji su imali poteškoća u korištenju naših usluga", dodaje se u priopćenju.  
Korisnici A1 mreže Hrvatska u petak kasno popodne i navečer u cijeloj Hrvatskoj imali su otežan pristup internet sadržajima putem fiksne i mobilne mreže.

RANIJE

Korisnici A1 mreže na području cijele Hrvatske u petak navečer osjetili su probleme pri korištenju mobilnog interneta.

Problemi koji su se većini korisnika pojavili nešto prije 18 sati iznenadili su i djelatnike ove tvrtke, a iz njihove službe za korisnike su nam poručili samo da užurbano rade na otklanjanju problema i da bi svi korisnici uskoro trebali moći normalno koristiti mobilni internet.

Uzrok poteškoća još uvijek nije poznat.

Izdvojeno

20. rujan 2020 20:39