StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetbravo, momci!

Svaka čast: policajci porodili ženu u stanu, a jedan od njih bebi odmotao pupčanu vrpcu koja se omotala oko vrata

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
20. veljače 2023. - 13:25

Da se policijski službenici povremeno nađu u ulozi tzv. babica i asistiraju pri porodu više nije nikakva novost. I upravo to su postupanja koja u njihovom policijskom radu ispisuju najljepše priče, piše Jutarnji list.

- Jučer u jutarnjim satima policijski službenici/ce u sastavu vođe ophodnje, policijske službenice i policijske vježbenice, izlaskom na teren nisu ni slutili da će im ova smjena biti jedna od ljepših priča koje je Policijska uprava zagrebačka imala.

Naime, prilikom redovne patrole na potezu od Savskog mosta prema Centru vidjeli su čovjeka koji im je mahao, dajući do znanja da mu je potrebna pomoć. Stali su i doznali da se njegova susjeda porađa. Sastav autoophodnje nije oklijevao, nego su odmah došli na adresu, ušli u dvorište kuće i zatekli mlade buduće roditelje, odnosno majku na pragu u vidljivo jakim trudovima - kažu iz PU zagrebačke.

Po dolasku na traženu lokaciju, policajac Sandi upitao je rodilju u kojem je mjesecu trudnoće. Čim mu je odgovorila da je u 35. tjednu, porod je krenuo i više nije bilo vremena za čekanje.

- U jakom trudu, pomogao joj je ući u stan, polegli su je i u trećem trudu u ruke policijskog službenika Sandija smjestila se mala djevojčica kojoj je policijski službenik uspješno odmotao pupčanu vrpcu koja joj se zapetljala oko vrata i odahnuo zajedno sa svima zbog plača koji su svi iščekivali.

Do dolaska hitne medicinske pomoći, najljepši poklon roditelja i čudo toga dana za policijske službenike sigurno se smjestila u naručju policijskog službenika. Kao što je uvijek bitan timski rad, tako je i u ovom slučaju on bio presudan. Policijske službenice bile su prava podrška u pravo vrijeme majci, pružajući i svu potrebnu pomoć kolegi - otkrivaju još iz zagrebačke policije, itekako svjesni plemenitosti njihova policijskog posla.

17. travanj 2024 16:17