StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVeselo u Banskim dvorima

Što je bilo smiješno na današnjoj sjednici Vlade? Ministrice i ministri umirali od smijeha

Piše Šibenski.hr
20. prosinca 2018. - 16:33

Ako je suditi prema fotografijama s današnje sjednice Vlade, ministri i ministrice Plenkovićeve vlade su se u Banskim dvorima danas dobro zabavili, piše Jutarni list.

Na fotografijama se vidi kako su svi dobro raspoloženi, s osmjesima na licu dok razgovaraju i međusobno se fotografiraju mobitelima. Ne znamo što im je bilo smiješno, ali čini se da je u Banskim dvorima jutros vladala dobra atmosfera.

Vlada RH održala je danas svoju redovitu sjednicu. Na dnevnom redu je bio prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2019. Odlučeno je da se u idućoj godini ukupno može izdati 65.100 radnih dozvola stranim radnicima, od čega je 15.000 dozvola za produženje već izdano. Na današnjoj je sjednici Vlada prihvatila te zaključkom ovlastila ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak za potpisivanje prijedloga Kolektivnog ugovora za znanost i visoko obrazovanje te Dodatka ugovoru, nakon što je on otkazan još prije gotovo pet godina.

Za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u ovoj te dijelom u prošloj godini, Vlada je odobrila 19,9 milijuna kuna žurne pomoći. Vlada je na današnjoj sjednici odlukom izuzela dvije tvrtke od strateškog i posebnog interesa - Janaf i Plinacro - od obveze uplate dijela dobiti iz prošle godine u državni proračun za 2018. godinu. Osim toga, Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) će po povoljnijim uvjetima refinancirati postojeći kredit, nakon što je Vlada danas ovlastila ministra mora, prometa i infrastrukture da s koncesionarom zračne luke potpiše ugovor kojim se daje suglasnost za refinanciranje.

19. travanj 2024 10:08