StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBez računa se ne računa

Stižu inspektori: od 14. do 20. veljače pojačani nadzor fiskalizacije  u pekarnicama, slastičarnama, cvjećarnama, dućanima s vrtnim potrepštinama i kućnim ljubimcima...

13. veljače 2019. - 19:13

Porezna i carinska uprava će od 14. do 20. veljače pojačati nadzor fiskalizacije u pekarnama, slastičarnama, cvjećarnama, dućanima s vrtnim potrepštinama i kućnim ljubimcima te u restoranima i objektima za pripremu hrane, izvijestila je u srijedu Porezna uprava na svojim internetskim stranicama.

- U razdoblju od 14. do 20. veljače ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze - kaže se u priopćenju Porezne uprave. 

Navodi se da će pojačanim nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, trgovine na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama te djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanja hrane.

Porezna uprava podsjeća da je od sredine srpnja prošle godine u tijeku kampanja i nagradna igra "Bez računa se ne računa“ te poziva građane da se aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu.
U tijeku je četvrto kolo nagradne igre koje traje do 22. ožujka.

03. svibanj 2024 11:59