StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetCIVILNA ZAŠTITA

Štete od nevremena u više županija, jednu osobu pogodio grom, a vjetar nosi krovove s kuća i škola. Pogledajte galeriju!

Piše HINA
29. kolovoza 2023. - 20:52
Zagreb, 290823. Olujni vjetar tijekom poslijepodnevnog nevremena srusio je limeni krov s Osnovne skole Augusta Harambasica. Video: Goran Mehkek/Hanza MediaGoran Mehkek/Cropix

U nevremenu, koje je u utorak popodne zahvatilo područje Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije te Grada Zagreba, ozlijeđena je jedna osoba te oštećeno više krovova kuća i jedne osnovne škole, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova.
U Karlovačkoj županiji u Kampu Slapić u Dugoj Resi uslijed udara groma ozlijeđena je žena. Zbrinuta je u Općoj bolnici Karlovac te prema raspoloživim informacijama nije životno ugrožena.
U Sisačko-moslavačkoj županiji u mjestu Palanjek vjetar je oštetio 20-ak krovova na obiteljskim kućama, te stupove električne mreže. Također je u naselju Hrastelnica oštećeno nekoliko krovova obiteljskih kuća. Dojava o ozljeđenim osobama u toj županiji nije bilo.
U Zagrebu olujni je vjetar skinuo limeni krov s Osnovne škole Augusta Harambašića. O događaju su obaviještene nadležne službe koje rade na otklanjanju štete, objavila je civilna zaštita.
 

07. prosinac 2023 08:04