StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBIT ĆE NERVOZE

Srijeda je ‘dan odluke‘ i za šibenske maturante: Doznajemo u koliko sati izlaze privremeni rezultati ovogodišnje mature

Piše Šibenski.hr
9. srpnja 2024. - 16:53

I dok se u srijedu najavljuju visoke temperature, maturantima je taj dan 10. srpnja puno stresniji zbog objave privremenih rezultata mature. Tada će vidjeti i na koji fakultet jesu ili nisu upali. Kako bi mogli nešto mirnije spavati, doznali smo u koliko sati će rezultati biti objavljeni.

– Privremeni rezultati bit će objavljeni 10. srpnja u 12 sati, otkrio je za portal Srednja.hr ravnatelj Nacionalnog centra za vrednovanje obrazovanja (NCVVO), Vinko Filipović.

Maturanti od tog trenutka imaju 48 sati da prilože žalbu na bodovanje ispita, odnosno to mogu obaviti do 12. srpnja. Detalje postupka ulaganja žalbe NCVVO će objaviti kada izađu privremeni rezultati mature, ali ono što trebate znati je da se prigovori podnose jedino putem sustava Postani student. Oni koji će biti poslani na neki drugi način, npr. e-poštom, neće se uvažiti.

Valja napomenuti kako će istoga dana od 14 sati ljestvice poretka za upise na fakultete postati privremene. Uz to, istog dana NCVVO obično objavljuje i pragove prolaznosti na ispitima za tekuću kalendarsku godinu.

06. rujan 2024 20:39