StoryEditorOCM

Spasite svoju kožu - besplatni pregledi madeža u Kninu

Piše PROMO
25. svibnja 2024. - 13:42
Javnozdravstvena akcija SaveYourSkin brenda La Roche-Posay u suradnji s Hrvatskim dermatoveneroloskim drustvom te Hrvatskim drustvom za dermatolosku onkologiju pri Hrvatskom lijecnickom zboruDavor Javorovic/pixsell/Pixsell

La Roche-Posay, Hrvatsko dermatovenerološko društvo i Hrvatsko društvo za dermatološku onkologiju Hrvatskog liječničkog zbora organiziraju preventivne preglede u devet hrvatskih gradova

image

Save your skin

La Roche-Posay, Hrvatsko dermatovenerološko društvo i Hrvatsko društvo za dermatološku onkologiju Hrvatskog liječničkog zbora i ovog proljeća organiziraju besplatne preventivne preglede madeža u sklopu javnozdravstvenog projekta #SaveYourSkin. Ove godine pregledi se održavaju u devet gradova, a u Knin dermatolozi dolaze 28. svibnja na Trg Ante Starčevića, na kojem će se pregledi obavljati od 9 do 20 sati u dva kampera. Za preglede se potrebno prijaviti putem službene web stranice brenda La Roche-Posay.

Osim u Kninu, pregledi su se obavljali u Zagrebu na Europskom trgu (20. svibnja), Vinkovcima na Trgu Vinkovačkih jeseni (21. svibnja), Đakovu u Ulici Vijenac kardinala Stepinca (22. svibnja)  i u Virovitici na Trgu kralja Tomislava (23. svibnja).

image

Save your skin

Dermatolozi preglede nastavljaju u Ogulinu na Trgu Petra Stipetića (27. svibnja), Metkoviću na Trgu kralja Tomislava (29. svibnja). U lipnju će priliku za pregled imati građani Malinske na otoku Krku u Obali 10, kod Crkve sv. Nikole (3. lipnja) te Umaga (4. lipnja kod Istarske kreditne Banke, Ulica Ernesta Miloša 1). Pregledi će se obavljati od 9 do 20 sati, a za preglede u svim gradovima potrebno se prijaviti ispunjanjem obrasca na službenoj stranici. 

Kako ističu stručnjaci, ako se otkrije na vrijeme, rak kože u 99% slučajeva može biti izlječiv, stoga #SaveYourSkin ponovno dolazi u gradove u kojima dermatologa nema dovoljno ili ih nema uopće.

Prema europskoj statistici, Hrvatska je na visokom, četvrtom mjestu prema smrtnosti od melanoma, a incidencija melanoma u Hrvatskoj u stalnom je porastu. S ciljem edukacije građana o pravilnoj zaštiti od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože s posebnim naglaskom na melanom, posljednje dvije godine provodi se projekt #SaveYourSkin, u sklopu kojega je provedeno 2245 besplatnih pregleda madeža među kojima je otkriveno 70 promjena na koži sumnjivih na zloćudne tumore.

„Ti rezultati potkrjepljuju činjenice o velikom porastu broja oboljelih od zloćudnih tumora kože i potrebi za preventivnim pregledima svih rizičnih pacijenata. Rizične osobe su u dobi između 50 i 75 godina, one koje imaju svijetlu kožu, oči i kosu, osobe koje su više puta  u mladosti imale opekline od sunca, one koje veći dio života provode na otvorenom i one koje imaju osobnu ili obiteljsku povijest obolijevanja od melanoma ili karcinoma kože. Potvrdu rizika praćenu sumnjivim promjenama na koži treba odrediti liječnik obiteljske medicine“, rekla je akademkinja Mirna Šitum, predsjednica Hrvatskog društva za dermatološku onkologiju.

image

Akademkinja Mirna Šitum predsjednica Hrvatskog drustva za dermatološku onkologiju

„Jedan od ciljeva našeg brenda La Roche-Posay je podizanje razine svijesti javnosti o važnosti pravilne zaštite kože od sunca i rane prevencije raka kože. Stoga smo prije dvije godine s partnerima pokrenuli ovaj projekt u Hrvatskoj te dosad u sklopu projekta #SaveYourSkin obavili 2245 besplatnih pregleda madeža, od kojih se njih 70 pokazalo suspektnim na melanom. Veselimo se da projekt nastavljamo i ove godine u proširenom izdanju, s većim brojem gradova nego prethodnih godina  te nam je cilj pregledati još veći broj građana, posebice u onim sredinama gdje građani nemaju pristup dermatolozima ili je on ograničen“, rekla je Svjetlana Arh, Medical direktorica L‘Oreal Dermatological Beauty divizije kompanije L‘Oreal.

La Roche-Posay je dermokozmetički brend za njegu kože broj jedan u svijetu*, koji preporučuju vodeći dermatolozi. Uz pomoć svojih inovativnih proizvoda brend La Roche-Posay godinama predano radi na osvještavanju o važnosti prevencije raka kože. Inicijativa #SaveYourSkin koju je pokrenuo La Roche-Posay uključuje edukaciju građana, redovne besplatne preglede madeža, redovitu i učinkovitu zaštitu od sunca proizvodima sa zaštitnim faktorima te stručne savjete dermatologa. Dugogodišnjim nastojanjem da promjeni percepciju i navike društva u zaštiti zdravlja kože, La Roche-Posay pomaže smanjenju poražavajućih statistika vezanih uz rak kože te dodatno ukazuje na potrebu brige o zdravlju kože i potiče što veći broj ljudi na redovite preglede i samopreglede kože.

 

* Studija provedena na dermokozmetičkom tržištu od strane AplusA i drugih partnera između siječnja 2023. i svibnja 2023. među dermatolozima u 34 zemlje koje predstavljaju više od 80% svjetskog BDP-a.

 

BESPLATNI DERMATOLOŠKI PREGLEDI SU DOSTUPNI:

ZAGREB

20. svibnja 2024. (Europski trg)

VINKOVCI

21. svibnja 2024. (Trg Vinkovačkih jeseni)

ĐAKOVO

22. svibnja 2024. (Ulica Vijenac kardinala Stepinca)

VIROVITICA

23. svibnja 2024. (Trg kralja Tomislava)

OGULIN

27. svibnja 2024. (Trg Petra Stipetića)

KNIN

28. svibnja 2024. (Trg Ante Starčevića)

METKOVIĆ

29. svibnja 2024. (Trg kralja Tomislava)

MALINSKA, OTOK KRK

3. lipnja 2024. (Obala 10, kod Crkve sv. Nikole)

UMAG

4. lipnja 2024. (Ulica Ernesta Miloša 1)

 

Dermatološke preglede moguće je obaviti besplatno od 9 do 20 sati. Za termin pregleda u svome gradu građani se trebaju prethodno prijaviti na ovoj poveznici na web stranici brenda La Roche-Posay. Broj termina je ograničen.

 

Više informacija o javnozdravstvenom projektu #SaveYourSkin potražite na internetskim stranicama brenda La Roche-Posay.

 

 

17. lipanj 2024 06:08