StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHAK-ovo upozorenje

Snijeg i jak vjetar ometaju promet: evo na kojim cestama su na snazi zimski uvjeti, te koje su katamaranske i brodske linije u prekidu

20. studenog 2018. - 10:21

Snijeg pada u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca između unutrašnjosti i Dalmacije, Rijeke ili Istre, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A1 na dionici Karlovac-Maslenica; A6 Rijeka - Zagreb; staru cestu kroz Gorski kotar DC3 i državnu cestu DC1 na dionici Zagorje-Gračac.

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski od kiše.

Zbog vjetra su samo za osobna vozila otvorene dionica autoceste A6 (Rijeka-Zagreb) između čvorova Kikovica i Delnice i Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja (DC8).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikloicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Sveta Marija Magdalena, autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana prometa dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Na većini graničnih prijelaza nema dužih čekanja.

Zbog vjetra u prekidu su na riječkom okružju katamaranska linija 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka; katamaranska linija 9309 Novalja-Rab-Rijeka, trajektna linija 338 Lopar-Valbiska i brodska linija 310 Mali Lošinj-Unije -Susak.

Na splitskom okružju u prekidu su katamaranska linija 9604 Ubli- Vela Luka- Hvar- Split, katamaranska linija 9602 Vis- Hvar- Split i trajektna linija 638 Sumartin- Makarska.
 

19. travanj 2024 21:38