StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNeočekivan prijedlog

Šibenski SDP-ovac Franko Vidović poručuje kolegama: Ne lomimo stvari preko koljena, birati Berinog nasljednika u ovom momentu je posve promašeno

Piše Šibneski.hr
12. srpnja 2020. - 18:19

SDP-ov saborski zastupnik Franko Vidović, koji je na parlamentarnim izborima bio nositelj liste u 9. izbornoj jedinici, smatra da nisu potrebni hitni unutarstranački izbori u toj stranci, prenosi JUtarnji list.

Na svojoj je Facebook stranici objavio da smatra kako je utrka u SDP-u za mjesto predsjednika, predsjedništva i članova Glavnog odbora u ovom trenutku promašena. Dodaje da je potrebno prvo izaći na lokalne izbore, a tek onda raspisati unutarstranačke.

- Nakon šoka izazvanog porazom na izborima malo sam pokušao sabrati misli i emocije. Od početnog razočarenja i tuge treba par dana odmaka da bi se moglo racionalno i trezveno promišljati.

Utrka u SDP-u za mjesta predsjednika, predsjedništva i članove GO u ovom momentu je potpuno promašena. Imamo 180 dana i imamo odgovornost za SDP. Ako ostanemo kod prijedloga izbori odmah u ovoj situaciji, izbori će se pretvoriti u bitku za pozicije jer oni to u biti i jesu. Ali za koje pozicije, pozicije bez sadržaja, bez definirane politike stranke i pozicije zbog pozicija. To smo već vise puta svi iskusili i gle gdje nas je odvelo!? Kažu da samo glup čovjek ponavlja istu stvar očekujući drugi rezultat.
Rugali smo se HDZu da je podredio upravljanje krizom svojim unutarstranačkim izborima, ne vodeći računa o zdravlju svojih članova, a ni građana. A što sad mi radimo, ako donesemo odluku o raspisivanju izbora nego potpuno istu stvar. Sad će se oni rugati nama, a pri tom cemo pokazati potpunu nedosljednost! Pri tom, tko kaže da famozni Stožer neće donijeti zabranu okupljanja i izbora, npr. tri dana prije naših izbora. Zar ćemo dopustiti da HDZ upravlja procesima u SDPu? I gdje je tu briga za zdravlje naših članova od kojih je dobar dio u trećoj životnoj dobi? Pri tom motivacija za izlazak na unutarstranačke izbore je zbog svih okolnosti nikad manja.

Osim par općenitih fraza i poruka koje su ovih dana ispaljene iz usta mogućih kandidata, što je u stvari sadržaj SDPa danas? Koje su to vrijednosti koje cemo istaknuti, kako cemo se približiti građanima? O tome nitko ništa nije čuo.
Za 9 mjeseci su lokalni izbori. Želimo li predsjednika koji ce odmah dobiti titulu gubitnika ( Beru se krenulo rušiti nakon lokalnih izbora), pa da nam se povijest ponavlja? Ili očekujemo da ćemo izborom novog vodstva probleme prebrisati krpom i odjednom ćemo pobijediti u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Velikoj Gorici, Šibeniku, Zadru? Samom promjenom vodstva SDPH? Bez definiranih politika i bez definiranih sadržaja, bez usklađenosti zastupnika u Saboru i terena, bez ikakve međusobne sinergije?

Sve smo to već prošli i na izborima 2017. prošli kao bosi po trnju!

Pravila po kojima se provode izbori su također nešto što treba pretresti i doraditi u interesu SDPa. Valjda bi iz ove katarze trebali izići jači, a ne još slabiji. I ne pišem ovo zbog sebe, ja nisam kandidat ni za jednu funkciju u stranci. Ovo pišem zbog članova, da svi zajedno malo promislimo ne srljamo li u provaliju. Iskreno, puno mi manje stresa izaziva dignuti jednostavno ruku za izbore u rujnu, ali odgovornost prema stranci i prema članovima me priječi u tom.

Ne trebamo stvari lomiti preko koljena. Moj je prijedlog da prvo rješimo sadržaj i politike, konsolidiramo stranku, iziđemo na lokalne izbore bez dodatnih turbulencija koje unutarstranački izbori izazivaju i tek onda po završetku istih, raspišemo izbore na svim razinama. Tad će u rukovodstvo moći doći novi ljudi, pobjednici sa lokalnih izbora i SDPu će se otvoriti neke nove perspektive i šanse. Budemo li srljali u izbore, a nitko nas ne goni, strah me kako će to sve završiti za SDP!', napisao je Franko Vidović na svom Facebook profilu.

18. travanj 2024 04:24