StoryEditorOCM
Hrvatska i svijettko to tamo šmrče

Zekanović u problemima zbog bijelog praha? SDP-ovac pozvao policiju da istraži je li Šibenčanin unio kokain u Sabor

Piše Anita Belak Krile/SD
27. travnja 2022. - 15:58

Zadarski SDP-ovac Erol Gaši, danas je prijavio policiji šibenskog saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića jer je jutros za saborskom govornicom izvadio vrećicu bijelog praha.

Zekanović je posprdno kazao, aludirajući na predsjednika države Zorana Milanovića, kako je vrećicu s prahom "sasvim slučajno pronašao jučer na Pantovčaku" i dodao da je u vrećici "ono što svi misle da je".

Gaši je Zekanovića prijavio policiji i naveo kako postoji osnovana sumnja da je zastupnik donio u parlament kokain jer je više puta izravno ili neizravno spominjao tu supstancu.

"Na današnju sjednicu Hrvatskog sabora, zastupnik Hrvoje Zekanović je govoreći o mogućem korištenju nedozvoljenih supstanci na Pantovčaku, donio vrećicu s bijelim prahom. Kako je u svom govoru direktno ili indirektno spominjao kokain, postoji osnovana sumnja da je zastupnik Zekanović na sjednicu donio vrećicu kokaina. Vjerujem kako ćete protiv zastupnika Zekanovića pokrenuti istragu kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog skandaloznog te do sada nezabilježenog događaja u najvišem predstavničkom tijelu Republike Hrvatske", napisao je potpredsjednik zadarskog SDP-a Gaši na Facebooku.

Bivši saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, Zekanović je u sabornici predsjednika države nimalo uvijeno prozvao narkomanom. Prvo je opisao prema kojim se simptomima može prepoznati da netko smrče kokain.   

– Evo nekih simptoma prema kojima se može prepoznati ovisnika o kokainu: često šmrcanje, hiperaktivnost, bezrazložna euforija, proširene zjenice. Narkoman navučen na koku zadržava lucidnost, ima razvijen smisao za prevaru i laž svake vrste... – nabrajao je Zekanović da bi potom pokazao prozirnu vrećicu u kojoj se nalazio bijeli prah. Radeći performans i držeći vrećicu u ruci, zastupnicima u Saboru kazao je kako jučer popodne šetao Pantovčakom. „I tamo negdje posred Pantovčaka pronašao sam ovo. Unutra je upravo ono što vi mislite da jest. Ponavljam, to je ono što vi sad mislite da jest. I zato pozivam ministra Davora Božinovića i službu za borbu protiv zloporabe narkotika da se pozabave ovim i naprave izvide na Pantovčaku, ispalio je šibenski bombarder koji je nedavno najavio da će se priključiti HSP-u. Potom je nastavio govoriti o dječaku koji je odrastao u Zagrebu, slušao pjesmu Prljavog kazališta "Heroj ulice" pa bi "zalijepio nosić na prozorsko staklo" gledajući van jer ga roditelji nisu pustili da se igra s ostalom djecom. Taj je dječak, kaže u kasnijoj mladenačkoj dobi rabio droge, a onda je s vremenom postao predsjednik Vlade, a sad i predsjednik države. Kazao je kako je to „isti lik koji danas, u situaciji kada jedna Finska i Švedska strahuju za svoju egzistenciju, traži način da spasi svoju glavu“.

image

Hrvoje Zekanović s kesicom bijelog praha u Saboru

Damjan Tadić/Cropix

- On prijeti Finskoj svojim suludim idejama. A osim SDP-a, podržavaju ga također i drugovi iz Mosta. Grmoja danas govori kako je dobro da se blokira ulazak Finske u NATO savez. Pozivam SDP da danas kažu što misle o njemu. Danas su uz njega jedino kolege iz Mosta koje su svojedobno bile u Lisinskom i vikale: "Škoro, Škoro", a danas podržavaju Zokija. Stoga tražim dvije stvari. Prvo, pozivam da se ispitaju ovaj moji navodi o pronalasku na Pantovčaku. I drugo, neka se parlamentarne stranke čiji je on bio kandidat za predsjednika države očituju o psovkama koje smo jučer čuli na televiziji – reče Zekanović.

Zekanović kao Vulin 

Među komentarima na profilu SDP-ova zastupnika koji je prijavio Zekanovića MUP-u, našao se i ovaj prijatelja koji je ovu situaciju usporedio sa Srbijom: “Kaskamo za Srbijom. U Srbiji je odavno aktualan institut trbuhozborca. Vulin javno govori ono što Vučić misli ali ne smije javno komunicirati. Evo je i Plenković našao svog Vulina“.  

19. travanj 2024 15:51