StoryEditorOCM

Šibenčanki Antoniji Soži dodijeljeno posebno priznanje od Hrvatske obrtničke komore

Piše Šibenski.hr
6. srpnja 2023. - 12:13

Svečanom Akademijom održanom u srijedu 05.07. u Zagrebu na kojoj su najzaslužnijim hrvatskim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena najviša priznanja, Statua i Plaketa „Zlatne ruke“, i ove je godine tradicionalno obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore.

Tako je Plaketa ZLATNE RUKE s pisanim priznajem uručena i Antoniji Soži koja već 22 godine uspješno vodi i razvija poslovanje u svom Frizerskom salonu "BLONDIE" u Šibeniku.

Uz kontinuiran, uspješan rad u svom obrtu Antonija Soža je dugi niz godina predsjednica Komisije za polaganje majstorskih ispita za zvanje frizera u Obrtničkoj komori Šibensko-kninske županije te je kroz njen salon BLONDIE, od početka rada pa do danas, frizerske vještine i znanja steklo na desetke naučnika iz cijele Šibensko-kninske županije. Od samog početka svog obrtničkog staža, Antonija Soža se aktivno uključila u rad obrtničkog sustava. Dugogodišnji je član Skupštine, Upravnog odbora i Ceha frizera u Udruženju obrtnika Šibenik i Obrtničkoj komori Šibensko-kninske županije te je član Upravnog odbora i Skupštine Županijske obrtničke komore. Antonija Soža podupire i inicira mnoge humanitarne akcije te je sa svojim frizerskim kreacijama ostavila jedinstven trag na svim revijama šibenskih obrtnika FIGURIN.

Najveća godišnja svečanost Hrvatske obrtničke komore ove je godine održana pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a uz brojne visoke uzvanike svečanosti su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i Predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek, potpredsjednik Hrvatskog sabora Davorko Vidović te potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

- Iznimno cijenimo rad hrvatskih obrtnika, kojih je sada više od 107 tisuća te ih smatramo temeljem društvenog napretka. Posebno mi je drago da smo u razdoblju od sedam godina našega mandata doživjeli porast broja aktivnih obrta za 43 posto, što znači da kontinuirano ulažemo i potičemo poduzetničko ozračje u društvu - poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković prilikom obraćanja na svečanoj Akademiji.

06. svibanj 2024 13:30