StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPolicijsko izviješće

Šibenčanin zetu zapalio auto, a sestri ozbiljno prijetio sms porukama

Piše Branimir Periša
21. svibnja 2020. - 09:36
Zagreb, 100420. Dugave, ul. Svetog Mateja 66. Jutros oko 03 sata izgorio je osobni automobil marke BMW. Na fotografiji: izgorjeli automobil.Damir Krajac/Cropix

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom na štetu 41-godišnjaka i prijetnju na štetu 33-godišnjakinje.

Utvrđeno je da je osumnjičeni 19. svibnja oko 21.45 sati u Šibeniku, zbog narušenih obiteljskih odnosa, namjerno zapalio parkirani osobni automobil Citroen u vlasništvu 41-godišnjeg sestrinog supruga, čime je izazvao opasnost za živote ljudi i imovinu većeg opsega. Požar na vozilu je brzom intervencijom susjeda ugašen, a nastala šteta je procijenjena na oko 20.000 kuna.

Ovim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da je osumnjičeni i 18. svibnja oko 10.55 sati putem SMS poruke ozbiljno prijetio svojoj 33-godišnjoj sestri, što je kod nje izazvalo strah i bojazan za osobnu sigurnost.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.
U ovoj Policijskoj postaji je dovršeno kriminalističko istraživanje i nad 37-godišnjakom osumnjičenim za nanošenje teške tjelesne ozlijede 36-godišnjakinji.

Osumnjičeni i oštećena su se, zbog narušenih međusobnih odnosa, 18. svibnja oko 22 sata u Šibeniku, nakon dolaska osumnjičenog u stan oštećene s kojom je u vezi, verbalno a potom i tjelesno međusobno sukobili, pri čemu je osumnjičeni oštećenu teže ozlijedio.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je oštećena uz Optužni prijedlog privedena u Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru na štetu 47-godišnjaka.
Osumnjičeni je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica oštećenog doveo u zabludu da mu na ime kupnje dva domaća pršuta, što je dogovoreno putem društvene mreže, uplati iznos od 250 EUR-a, koji iznos je osumnjičeni podigao u banci u Kninu, dok u vremenu od 6. ožujka do 20. svibnja, oštećenom nije dostavio robu niti je vratio novac.
Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Proteklog dana na području policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, je prijavljena krađa i oštećenje tuđe stvari, i to:

- u noći 18./19. svibnja u Zatonu je nepoznati počinitelj 51-godišnjaku otuđio osobni automobil vrijedan par tisuća kuna,
- od mjeseca ožujka do 20. svibnja u Vodicama je nepoznati počinitelj 53-godišnjaku oštetio mobilnu kućicu. Nastala šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.
Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

25. travanj 2024 08:30