StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNovi ministri pred odborima

Ružne scene na predstavljanju Anje Šimpraga: Evo što je poručila bivša šibensko-kninska dožupanica i nova potpredsjednica Vlade

Piše Šibenski.hr
28. travnja 2022. - 11:01

Saborski odbori saslušavaju troje kandidata za nove članove Vlade, odnosno kandidatkinju za potpredsjednicu Vlade Anju Šimpragu, kandidata za budućeg ministra gospodarstva Davora Filipovića i kandidata za budućeg ministra rada i socijale Marina Piletića.

Anja Šimpraga stigla je u 8.30 sati pred Odbor za Ustav, Davor Filipović je od 9.00 sati na Odboru za okoliš i Odboru za gospodarstvo, a Marin Piletić od 9.30 na Odboru za zdravstvo i socijalnu politiku.

Šimpragu je na Odboru za ustav došao predstaviti premijer Andrej Plenković.

Na početku saslušanja, saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, izvela je maleni performans i napala Šimpragu.

- Mi ovdje imamo ozbiljan presedan, gdje se dovodimo u situaciju da kao Sabor ne poštujemo hrvatski Ustav. Gospodine premijeru, toliko je Hrvata srpske nacionalnosti branilo Hrvatsku, vi je niste branili, a sada predlažete osobu koja veliča Ratka Mladića, a negira Oluju, rekla je Karolina Vidović Krišto. Nakon toga joj je izrečena opomena, a ona je napustila sjednicu, javlja N1.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je Vidović Krišto da ju može biti sram.

Plenković je rekao kako je siguran da će Šimpraga vrlo dobro obavljati posao potpredsjednice Vlade.

Buduća potpredsjednica Vlade rekla je da joj je čast da se može predstaviti pred odborom te je rekla kako je "Hrvatska dostigla visoke standarde" što se tiče zaštite i promocije ljudskih prava.

- Preuzimajući ovu važnu odgovornost, pogotovo u ovako teškim vremenima za cijeli svijet, nastavit ću raditi u duhu svoga prethodnika i svemu onome što je donosio svojim pristupom, a to je bio mir i nadam se da ću preuzeti tu štafetu dalje, rekla je Šimpraga.

18. travanj 2024 22:22