StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHumana gesta

Roditelji 28-godišnjeg Zadranina stradalog pod nerazjašnjenim okolnostima odlučili donirati sinove organe

16. listopada 2018. - 13:10

Roditelji 28-godišnjeg Zadranina Henika Mohotija koji je u subotu preminuo u zadarskoj Općoj bolnici od posljedica teških ozlijeda glave koje je na još neutvrđen način zadobio u prošlu nedjelju u napuštenom poslovnom prostoru u Šibenskoj ulici na Bilom brigu, odlučili su donirati organe stradalog sina kako bi pomogli drugima. Njegovi organi spasit će najmanje šest života.

Što se dogodilo mladom Zadraninu službeno još nije poznato, osim da je zadobio teške ozlijede glave, što je utvrđeno nakon što su ga u napuštenom prostoru, koji je nekoliko sati nakon njegove smrti, kako doznajemo, planuo.

- Heniko je bio duša od čovjeka, znam ga 15 godina i nikad se s nikim nije posvađao, dapače, on je bio taj koji bi smirivao situacije. Nije imao neprijatelja, nikad nisam čula da je itko rekao ružnu riječ za njega. Nikom nije bio dužan, s nikim u konfliktu. Kada je pronađen, nijedne modrice ni ogrebotine po tijelu, rukama, licu, ma nigdi ništa. Nego na potiljku rana. On je bio naša spajalica, sada će cila ekipa raspasti. Svi smo se oko njega okupljali i tako upoznavali.  Ne postoje riječi kojima bih mogla i približno opisati u kojem sam stanju, koju prazninu i bol osjećam – kazala je Henikova bliska prijateljica Josipa.

Mladi Zadranin nestao je u prošlu nedjelju oko 2 sata ujutro nakon izlaska sa društvom. Večer je uobičajeno proveo u zabavi s prijateljima. Nakon obilaska klubova krenuo je kući od kada mu se izgubio svaki trag. Mobitel mu je bio ugašen, a prijatelji koji su ga tražili cijeli dan pronašli su ga oko 23 sata u teškom stanju. Ležao je u podnožju stubišta sa velikom ranom na zatiljku. Nakon što su ga zatekli u teškom stanju odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je mladića prevezla u zadarsku Opću bolnicu.

- Voljeni ne umiru dok žive oni koji ih se sjećaju. Henči, mirno spavaj, nikad te nećemo zaboravit- napisali su mu prijatelji na Facebooku gdje je organizirano i prikupljanje pomoći za njegov posljednji ispraćaj.

19. travanj 2024 15:33