StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetjačanje epidemije

Restart koalicija zbog koronavirusa odgađa izborne aktivnosti u Zadru, HNS traži potpunu zabranu predizbornih skupova, mnogi se vraćaju na rad od kuće

Piše A.B.K.
22. lipnja 2020. - 11:02

Zbog širenja zaraze mnoge tvrtke u Hrvatskoj od sutra se opet vraćaju na 'korona' raspored rada od kuće, a otkazan je i današnji skup Restart koalicije (SDP, HSS, HSU, GLAS, SNAGE, IDS, PGS) u Zadru.

"Obavještavamo Vas kako RESTART koalicija, sastavljena od odgovornih stranaka članica, zbog sigurnosti zdravlja građana uslijed novonastale epidemiološke situacije odgađa predizborni skup i sve za danas planirane aktivnosti u Zadru – obavili su danas iz Restart koalicije.

No, da od predizbornih druženja s građanima ne misle odustati govori najava da će se predsjednici stranaka članica te kandidati RESTART koalicije danas u 15 sati u zagrebačkom parku Maksimir družiti s građanima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković  koji je u subotu popodne bio na Adria Touru danas će se testirati na Covid-19. 

'Tijekom njegove subotnje posjete zadarskom teniskom turniru Adria Tour on je razgovarao s Đokovićem, Ivaniševićem i Čilićem. Susret je trajao doslovno 2-3 minute, nije bilo rukovanja niti bliskog kontakta. Iako dakle nije bio u kontaktu sa zaraženima, Andrej Plenković će se danas testirati - poručili su iz Vlade.  

U samoizolaciji su i dva kandidata s HDZ-ove liste za 4. izbornu jedinicu, predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. Obojica su bili u kontaktu sa zaraženom osobom. Stranka je odlučila otkazati predizborne aktivnosti koje su bile najavljene u ovoj izbornoj jedinici 22. lipnja.

HNS je pak objavio kako smatraju da je zbog povećanog broja novozaraženih od COVID-19 najbolje ukinuti sve predizborne skupove.

- Najodgovornija stvar koju mi političari nakon sve većeg broja zaraženih koronavirusom možemo napraviti jest ukinuti predizborne skupove i na taj način zaštititi zdravlje naših članova, simpatizera i građana RH.
Zdravlje i sigurnost građana moraju biti na prvom mjestu. Naš predsjednik Predrag Štromar upravo je obavijestio stožere svih izbornih jedinica da otkažu svoje predizborne skupove - objavili su HNS-ovci.

HNS će u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore nastaviti komunicirati s građanima putem digitalnih platformi, medija i telefonom.

"Prvi val koronavirusa za sobom je ostavio ekonomske posljedice i ne možemo dopustiti ponovno gašenje svih gospodarskih aktivnosti. O tome trebaju prvenstveno misliti oni koji pretendiraju na mjesto premijera. Politika ne smije i ne može biti ispred sigurnosti i zdravlja ljudi, kao ni gospodarske stabilnosti – poručio je predsjednik stranke Predrag Štromar.
 

17. travanj 2024 15:15