StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet'Bolest nije sramota'

Razotkriva se tajna o misterioznom pacijentu u sarajevskoj bolnici: radi li se o jednoj od najmoćnijih žena susjedne države?

Piše JL, PSD
4. studenog 2018. - 09:44

U četvrtak je na 7. katu Kliničkog sveučilišta u Sarajevu u tajnim i izvanrednim okolnostima operiran misteriozni pacijent o kojem se ništa ne zna.

Naime, toga su dana oko 15 sati svi zaposlenici tog odjela izvanredno ranije pušteni kućama bez objašnjenja, a zatim su pred operacijsku salu stigli dr. Dželaludin Junuzović, direktor kirurgije, dr. Amela Katica-Mulalić, šefica anestezije, Muvedeta Butmir-Čedić, šefica računovodstva, i glavna sestra Ernela Eminović, piše Dnevni avaz i dodaje da je nakon što su zaposlenici poslani kućama započela operacija misterioznog pacijnenta, prenosi Jutarnji.

Misterij u sarajevskoj bolnici: svi djelatnici evakuirani s odjela, a onda je stigao ugledni kirurg praćen timom liječnika i u tajnosti izveo kompliciranu operaciju

'Nitko nije vidio tko je pacijent oko kojeg se napravila tolika misterija. Nije bilo službenih informacija, samo se brzo Kliničkim centrom pronio glas da je riječ o nekoj vrlo, vrlo važnoj osobi, zbog koje je po hitnom postupku stigao kolega iz Beograda. Indikativno je da je u salu s njim ušla i dr. Katica-Mulalić, a ne netko tko je bio u smjeni, netko od dežurnih anesteziologa. Kolege pričaju da je dr. Katica-Mulalić izašla iz sale skoro pred ponoć. Prema našoj računici, operacija je trajala duže od osam sati', ispričao je jedan od liječnika KCUS-a i dodao da su svi ulazi bili blokirani te nitko nije mogao priči operacijskim salama, a zna se tek da je operacija ovog misterioznog pacijenta obavljena u onkološkoj sali.

Anonimni izvor je za Dnevni avaz ispričao i da su se pred zgradom nakon operacije počeli pojavljivati automobili i tjelesni čuvari koji inače prate političare, a neki kažu i da je u blizini bila parkirana Škoda koja vozi jednog člana Predsjedništva BiH.

Jedan od bivših zaposlenika je ispričao da ne bi bilo prvi put da liječnici s drugih klinika i iz drugih zemalja dolaze tamo operirati, no ističe da mu nije jasno čemu misterij oko operiranog pacijenta jer to, kaže, nije u skladu s liječničkom profesijom i etikom.

'Bolest nije sramota', dodaje jedan od bivših zaposlenika KCUS-a.

Dodajmo i da Avaz u tiskanom izdanju od nedjelje donosi naslov: "Je li tajni pacijent Sebija Izetbegović?"

Sebija Izetbegović, inače, ravnateljica je KCUS-a, supruga Bakira Izetbegovića, a bila je i kandidatkinja za Parlament FBiH na nedavnim izborima.

20. travanj 2024 12:42