StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLuđe ne može

Puljak uzrujala vijećnika prijedlogom da klerikalni dušebrižnici mole dovoljno udaljeni od bolnica, a on je optužio da je kriva i što na TV-u muškarac slika penisom

Piše Šibenski.hr
1. listopada 2018. - 19:49

Po uzoru na gradsku skupštinu u Frankfurtu koja je prošlog tjedna izglasala odluku da se predstavnici klerikalne inicijative "40 dana za život" udalje minimalno 150 metara od savjetovališta za pobačaj, gradska vijećnica stranke Pametno Marijana Puljak najavila je predlaganje istog zahtjeva na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, piše Slobodna Dalmacija.

– Dolazak u zdravstvenu ustanovu osoban je čin o kojem nitko nema pravo suditi, pa nismo u 19. stoljeću. Ovakvi skupovi pred samim ulazima, sa slikama medicinskih zahvata i porukama, za žene koje su već traumatizirane svojom situacijom, uvredljivi su i prijeteći.

Nitko nema pravo ugroziti slobodu žene da pristupi javnoj ustanovi i zdravstvenoj usluzi koja je zajamčena svim našim zakonima. Zato, ako baš neka klerikalni dušebrižnici mole na dovoljnoj udaljenosti od bolnica - obrazložila je Marijana Puljak te najavila kako će dopis prijedloga, osim Splitu, uputiti i drugim hrvatskim gradovima u kojima se molitva organizira. Istakla je kako potencijalno izglasavanje nema za cilj zabraniti javno okupljanje, već sprječavati ugrožavanje osnovnih prava i sloboda žene.

Nije trebalo proći puno vremena da njezina objava na društvenim mrežama izazove lavinu reakcija, među kojima se posebno istakla ona od kolege joj vijećnika, nezavisnog Martina Mladena Pauka. Podijelivši najavu predsjednice stranke Pametno na svom Facebook profilu, napisao je kako "postajemo društvo u kojem je normalno da se u prime-timeu, nedjeljom u 20 sati, na televiziji prikazuje bolesnika koji ispred gomile djece slika penisom i to se proglašava “naprednom“ umjetnošću, a molitva u bolnici se zabranjuje i proglašava nečim naopakim.

– Ljude koji mole žele udaljiti što dalje od javnosti kako nitko ne bi čuo njihovu molitvu, ali zato su ljude koji se skidaju potpuno goli pred djecom doveli u vaše domove, preko vašeg TV-a, u zabavnu emisiju kako bi ih sva djeca u državi vidjela. Jad i bijeda. Zahvalite Sorošu (op.a. George Soros) i njegovoj “djeci“, zahvalite Marijani Puljak i svim ostalima koji normalno proglašavaju bolesnim, a bolesno normalnim - između ostalog je napisao Pauk.

06. svibanj 2024 05:35